Европа вероятно няма да остане безучастна към ниските нива на

...
Европа вероятно няма да остане безучастна към ниските нива на
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Европа едва ли ще остане безучастна към ниските нива на ваксинация у нас |

Европа евентуално няма да остане безучастна към ниските равнища на имунизация у нас. Това разяснява по Българска национална телевизия проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА.

Според него макар правата на свободно напредване на жителите, е доста допустимо да се наложат рестрикции към България или най-малкото да се посъветват жителите на другите страни да заобикалят пътуванията до нашата страна.

Над 90% от COVID-пациентите във ВМА са неимунизирани, регистрира военачалник Мутафчийски. По думите му все по-често се случва пациент да си признае, че си е извадил подправен документ, когато положението му се утежни.

Мутафчийски прикани хората да не се вслушват в препоръките да не се имунизират поради съпътстващи болести.

„ Хора, когато ви кажат да не се ваксинирате поради доста съпътстващи болести, това е цялостна неистина. Многото съпътстващи болести са първа индикация за имунизация ” , посочи Мутафчийски.

Масовата имунизация на милиарди хора по целия свят е доказателство, че имунизациите против Коронавирус са безвредни, разяснява проф. Мутафчийски. Той посочи още, че имунизирането на толкоз доста хора е невиждано и потвърждава, че имунизациите са безвредни.

До 2-3 седмици чакам да получим задоволително данни по въпросите, които ни интересуват за Омикрон разновидността – дали новият вариант заобикаля имунитета, дали протича по-тежко, по какъв начин се въздейства от имунизациите.

Според него каквото и да се приказва за Омикрон разновидността сега, е спекулативно. Новият вариант е с над 50 разновидности, от които 30 са в шипчестия протеин. Това е разновидността с най-вече разновидности до момента. Невинаги обаче разновидностите се значат, че вариантът е по-лош.

ВМА е основана като болница за рискови обстановки – такава е философията на съществуването й, тъй че се оправяме и с актуалната обстановка, уточни генералът.

Към момента във ВМА няма свободни интензивни кревати. От лечебното заведение дават информация към " Бърза помощ " за заетоста на леглата на всеки три часа.

За да се разкрият 2 COVID-клиники, би трябвало да закрием три други, добави Мутафчийски.

Във всички клиники, които се реновират във ВМА, се взима поради инсталирането на системи за подаване на медицински О2. Внедрена е и система за алармиране при прекомерно огромно засищане с О2 в болничните стаи, с цел да се предотврати заплаха от пожари и детонации.

Тази година ВМА чества 130 години от основаването си. Професор Мутафчийски поздрави всички, чийто професионален път е минал през лечебното заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР