Европа ще затегне санкциите срещу Русия още веднъж около годишнината

...
Европа ще затегне санкциите срещу Русия още веднъж около годишнината
Коментари Харесай

Нов пакет санкции срещу Русия ще бъде представен за годишнината от войната в Украйна


Европа ще затегне глобите против Русия още един път към годишнината от началото на нейната инвазия в Украйна и това ще е сигнал за съветския президент Владимир Путин, сподели през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9251
„ Путин няма да реализира задачите си – не и на бойното поле и не посредством мир под негов диктат “, съобщи канцлерът в тирада пред депутатите в долната камара на немския парламент. Той добави, че Европейски Съюз ще пази Украйна колкото е належащо.

Германският канцлер разкритикува обществената конкуренция измежду някои страни за това кой може да достави повече и по-мощни оръжия на Украйна. Според него това  отслабва единството измежду съдружниците.

Сближаването сред страните се резервира и укрепва, като решенията първо се изготвят поверително и чак по-късно се оповестяват обществено, сподели още Шолц.

„ Това, което вреди на единството ни, е обществената конкуренция сред нас във връзка с бойни танкове, подводници, самолети “, добави той.

Шолц съобщи, че бъдещето на Украйна е в Европейския съюз и че съветският президент Владимир Путин няма да реализира задачите си, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР