Европа контролира 7,2% от световния производствен капацитет за чипове към

...
Коментари Харесай

Германия иска да е основен производител на чипове


Европа управлява 7,2% от международния индустриален потенциал за чипове към края на 2020 година
(снимка: Infineon Technologies AG)

Германските управляващи желаят да трансфорат страната в главен производител на полупроводникови артикули. Правителството на водещата европейска стопанска система съобщи упоритостите си в петък на конференция за цифровизацията на стопанската система.

Възможно е събитията от последните седмици по някакъв метод да раздвижат стремежите на европейските страни за реализиране на софтуерен суверенитет. Наскоро в Аризона се организира гала с присъединяване на президента на Съединени американски щати, управлението на TSMC и представители на най-големите клиенти на тайванската компания във връзка началото на монтажа на оборудването в новия цех на чипмейкъра в щата. Германия също би желала да стане главен производител на полупроводници, загатна Олаф Шолц.

Федералният канцлер е направил изказването си в петък на едно от събитията, отдадени на цифровизацията на локалната стопанска система, за което оповестява Ройтерс. С целеви вложения Германия може да стане главен производител на полупроводникови съставни елементи в Европа. „ Това ще разреши основаване на екосистема, която ще способства за реализиране на мира в Европейския съюз, убеденост, че не сме подвластни от други райони ”, е декларирал Олаф Шолц.

Германия се движи много решително към тази цел, в случай че се съди от изявленията по тематиката. Първо, предприятията на GlobalFoundries работят тук отдавна – американската компания с присъединяване на арабски капитал наследи заводите на AMD, само че в този момент създава чипове и за доста други клиенти. GlobalFoundries е решена да модернизира и разшири своите уреди по целия свят, само че не претендира за най-напредналите технологии, ограничавайки се до 12 нанометра.
още по темата
Второ, Intel има намерение да построи в Магдебург няколко огромни предприятия за тестване и пакетиране на чипове, като за тези цели са планувани 17 милиарда евро. В Германия има и истински локални производители на чипове – Infineon разполага с три предприятия в страната.

Преходът на автомобилната промишленост към електрификация и автоматизация на процеса на шофиране ще изисква внезапно увеличение на производството на полупроводникови съставни елементи за характерни цели. Така че, в случай че Германия желае да бъде в крайник с влака на софтуерния напредък, ще би трябвало да развие производството на чипове на нейна територия.

В края на 2020 година Европа контролираше 7,2% от международния индустриален потенциал в бранша на полупроводниците, само че в случай че не предприеме дейности, този дял ще намалее до 5% доникъде на десетилетието, съгласно специалистите на ESIA. Има упорити клюки, че TSMC възнамерява да построи оборудване за произвеждане на чипове в Германия, което ще обслужва локални клиенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР