Евроквалификацията между Сърбия и България на 19 ноември в Лесковац

...
Евроквалификацията между Сърбия и България на 19 ноември в Лесковац
Коментари Харесай

УЕФА наказа Сърбия, няма да има фенове на мача с България

Евроквалификацията сред Сърбия и България на 19 ноември в Лесковац ще се играе пред празни трибуни, разгласи УЕФА. Тежката санкция за Футболния съюз на Сърбия е поради случаите с почитатели на мача с Черна гора от група " G " на Европейските квалификации, състоял се на 17 октомври в Белград.

Евроцентралата наказа тима на Сърбия за един мач без наличие на аудитория и обща санкция от 89 250 евро. Така на 19 ноември селекцията на Драган Стойкович ще играе против България без аудитория в дуел, който е решителен за " плавите " по пътя им за класиране на Евро 2024. 

От УЕФА прецизират, че 50 000 евро от общата санкция и затварянето на стадиона за един мач са поради расистки викания от сръбските почитатели. 

Следващата част от санкцията - 10 000 евро, е поради неуспеха на Футболната федерация на Сърбия да управлява продажбата на билети за мача с Черна гора, както и за това, че не подхваща наказателни или ограничаващи дейности против продавачите на билети на черния пазар, а също по този начин и личният състав по сигурността не е правил инспекции на входните и изходните порти на стадиона.

6 500 евро са поради хвърлени фойерверки, 750 евро - за паленето на ракети на трибуните, 8 000 евро поради блокиране на подходи към улиците за жители от почитателите.

И последните 14 000 евро са поради потребление на лазерни устройва от почитателите, с които са осветявани лицата на футболистите.

В същото време УЕФА санкции и Футболният съюз на Черна гора с 20 000 евро общо и им забрани да водят свои почитатели при първото си последващо посещение на националния тим.

Разпоредено е от Черна гора да се свържат с сътрудниците си от Футболния съюз на Сърбия и да компенсират вредите на стадион " Райко Митич ", породени от черногорските почитатели.

Въпросната среща през октомври приключи 3:1 за Сърбия.

Наказания има и за Хърватския футболен съюз след мача от 17 октомври сред Хърватия и Турция.

Бронзовите медалисти от последното Световно състезание ще би трябвало да се примирят с отчасти затваряне на стадиона за идващото домакинство, както и да платят санкция от 31 000 евро поради расизъм и фойерверки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР