Евроквалификацията между България и Англия може да се проведе без

...
Евроквалификацията между България и Англия може да се проведе без
Коментари Харесай

Без публика на България - Англия заради расизъм

Евроквалификацията сред България и Англия може да се организира без аудитория. Дисциплинарната комисия на УЕФА е отворила процедура поради расизъм в последното ни домакинство против Косово в понеделник.

Една от вероятните наказания в правилника е затварянето на трибуните за идващото ни домакинство. А то е на 14 октомври точно против " Трите лъва ".

България към този момент е наказвана в предишното за прояви на расизъм и зависи дали УЕФА ще ги вземе поради, или стартира броенето от сегашния квалификационен цикъл. Ако се одобри второто, можем да се надяваме на най-леката глоба, която е частичното затваряне на бранша, от който са пристигнали расистките подвиквания.

Според информациите, те са от бранш Б, където са почитателите на Левски. Той беше извънредно рехаво посетен против Косово, което при позитивна развръзка може да затвори единствено дребна част от трибуната. Но в случай че се вземат поради и предходните прегрешения, идната глоба е затварянето на целия стадион. При трето нарушение, България може да бъде извадена от конкуренцията.

Според информациите гостите са се оплакали на дежурния пратеник на УЕФА Олег Харламов (Ест), че са обиждани от почитателите, които са скандирали: " Убий шиптъра " в средата на първото полувреме.

Очаква се в околните седмици да има решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА. В взаимозависимост от тежестта му, българската страна ще може да го апелира.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР