Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон отново заплаши Туитър със

...
Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон отново заплаши Туитър със
Коментари Харесай

ЕС заплаши Туитър с глоби и забрана

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон още веднъж заплаши Туитър със възбрана в Европейски Съюз, в случай че обществената медия не се придържа към разпоредбите на Европейски Съюз за модериране на наличието, предава БГНЕС.

„ Ние следим Туитър доста деликатно след придобиването от Илон Мъск. И мога да ви уверя, че птицата ще лети съгласно европейските правила “, сподели Бретон в изявление за медийната група Функе. Еврокомисарят напомни, че се е срещнал с американски предприемач в Тексас, когато той към момента е обмислял да купи обществена мрежа. „ Казах му съответно какви критерии ще работят за систематичната платформа. И той отвърна, че за него това е в реда на нещата. Преди Коледа ще имаме още една среща. Ясно е, че в случай че Туитър не се придържа към разпоредбите, тогава можем да я глобим. И в случай че нарушаванията на разпоредбите продължат, тогава можем да деактивираме платформата в Европа ", закани се еврокомисарят. „ Никой не би трябвало да бъде подвеждан: ще го създадем, в случай че е належащо “, добави Бретон.

На 30 ноември от английския вестник „ Файненшъл таймс ” заяви, че Бретън е споделил на Мъск за нуждата да се откаже от „ случайния “ метод за възобновяване на достъпа до обществената мрежа за блокирани преди този момент консуматори и „ агресивното “ поощряване на дезинформация, а също да се съгласи на " огромен самостоятелен одит " на платформата към идната година. Бизнесменът беше предизвестен, че в противоположен случай Туитър рискува да наруши новото законодателство на Европейски Съюз за цифровите услуги. На собствен ред Мъск, съгласно изданието, нарекъл новото законодателство на Европейски Съюз „ доста рационално “, като добави, че деликатно го е прочел. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР