Еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер призова баварския Християнсоциален съюз да

...
Еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер призова баварския Християнсоциален съюз да
Коментари Харесай

Йотингер: ХСС да даде повече време на Меркел


Еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер прикани баварския Християнсоциален съюз да даде повече време на федералния канцлер Ангела Меркел за намирането на общоевропейско решение на казуса с мигрантите.

Йотингер, който е представител на Християндемократическия съюз, даде изявление за вестник „ Ройтлингер Генераланцайгер “.

„ Смятам, че на срещата на Европейски Съюз /28-29 юни/ ще бъде реализиран прогрес. Но това няма да бъде съглашението, което чакат някои от членовете на ХСС “, сподели еврокомисарят. „ Според мен канцлерът има положителни причини за продължение на разискването на европейско равнище “, добави Йотингер.

По-рано ХСС даде на канцлерката две седмици за намирането на решение на казуса с незаконната миграция, т.е. до 1 юли. В противоположен случай, ръководителят на ХСС и министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер заплаши да предприеме едностранни ограничения, доста усилвайки контрола по немската граница и недопускайки мигрантите на територията на Федералната република.

Освен това, Зеехофер предизвести Меркел за заплахата от разпадането на ръководещата коалиция при положение, че бъде уволнен поради различията по този въпрос. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР