Евродепутатите засега няма да искат включването на бившия германски канцлер

...
Евродепутатите засега няма да искат включването на бившия германски канцлер
Коментари Харесай

ЕП: Шрьодер да напусне ръководните си постове в руски компании

Евродепутатите към този момент няма да желаят включването на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер в санкционния лист на Европейски Съюз.

Засега единствено се насочва апел към него да се отдръпна от управителните си постове в „ Роснефт “ и „ Северен поток “. Той се съдържа в признатата с повдигане на ръка на Европейския парламент за обществените и икономическите последствия за Европейски Съюз от войната на Русия в Украйна и укрепването на потенциала за деяние на съюза.

Подобен апел е насочен и към някогашната австрийска външна министърка Карин Кнайсъл. Тя също работи в „ Роснефт “. Руският президент Владимир Путин бе посетител на сватбата й през 2018 година По-късно стана ясно, че той и подарил обици за 50 000 евро.

Предложението Шрьодер да бъде включен в санкционен лист бе в плана на испанския евродепутат либерал Луис Гарикано. То обаче не попадна в окончателния вид на проектодокумента.

В резолюцията се отбелязва, че някогашни държавен ръководители като Еско Ахо (Финландия), Франсоа Фийон (Франция) и Волфганг Шюсел (Австрия) към този момент са се отдръпнали от постовете си в съветски компании.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР