Евродепутатите изменят правилата за борба с незаконните практики в сектора

...
Евродепутатите изменят правилата за борба с незаконните практики в сектора
Коментари Харесай

Пакетът „Мобилност“ мина в Европарламента


Евродепутатите променят разпоредбите за битка с противозаконните практики в бранша на автомобилните транспорти и усъвършенстват изискванията на работа на превозвачите.

Европейският парламент одобри в четвъртък преговорната си позиция със Съвета по отношение на модифицираните правила за командировани водачи, времето за почивки и по-стриктни правила за каботаж. Те също желаят да се приключи нарушаването на конкуренцията от превозвачите, които употребяват така наречен компании „ пощенски кутии “, заяви пресофисът на Екологичен потенциал.

По-справедлива конкуренция и битка с противозаконните практики в интернационалния транспорт

За да подкрепи разкриването на нарушавания на пътните превозвачи, Парламентът желае да се заменят съществуващите предели на броя каботажни интервенции (операции на транспортните сдружения, осъществявани в границите на народен пазар отвън личната им страна), с предел във време (3 дни), както и да се вкара вписване на прекосяването на граници в тахографите на камионите.

Трябва също да има „ период на спиране “ за камионите, който би трябвало да бъде прекаран в страната на генезис (60 часа), преди те да могат да правят по-нататъшни каботажни транспорти, за попречване на последователен каботаж.

За справяне с казуса с така наречен компании „ пощенски кутии “, транспортните сдружения ще би трябвало да организират забележителна част от дейностите си в страната членка на регистрация. Тъй като транспортните сдружения от ден на ден употребяват леки търговски транспортни средства за даване на транспортни услуги, тези субекти ще би трябвало също да съблюдават нормите на Европейски Съюз за транспортни интервенции, означават евродепутатите.

Ясни правила за командироването на водачите и по-малко администрация за операторите

Правилата на равнище Европейски Съюз за командироването на водачите ще дадат по ясна правна рамка за използването на разпоредбите за командированите служащи в мощно мобилния транспортен бранш за понижаване на бюрокрацията, породена от другите национални подходи, и гарантиране на заслужено възнаграждение за превозвачите.

Евродепутатите желаят разпоредбите за командироване да се ползват и върху каботажните и трансграничните интервенции, включително пренос, двустранните интервенции и двустранните интервенции с едно в допълнение натоварване или разтоварване във всяка посока (или нула на отиване и две на връщане).

Евродепутатите желаят потреблението на цифрови технологии, които да облекчат живота на превозвачите и да понижат броя на инспекциите. Те също желаят националните органи да се концентрират върху сдруженията със слаби резултати на съблюдаване на разпоредбите, като въпреки това понижат инцидентните инспекции на операторите, които съблюдават разпоредбите.

По-добри работни услови за превозвачите

Евродепутатите също оферират промени за гарантиране на по-добри условия за почивки на превозвачите. Дружествата ще би трябвало да провеждат разписанията си по този начин, че превозвачите да могат да се прибират вкъщи на постоянни шпации (поне на всеки четири седмици). Задължителната отмора на края на седмицата би трябвало да се прекарва отвън кабината, прибавиха евродепуатите.

Позицията на Екологичен потенциал по отношение на разпоредбите за командироването на водачите беше призната с 317 гласа „ за “, против 302 гласа „ срещу “ и 14 гласа „ въздържал се “.

Позицията по отношение на разпоредбите за интервалите за почивки беше призната с 394 гласа „ за “, против 236 гласа „ срещу “ и 5 гласа „ въздържал се “.

Позицията по отношение на изменението на правила за достъп до пазара за транспорти на товари, която включва разпоредбите за каботаж и битката с така наречен компании „ пощенски кутии “, беше призната с 371 гласа „ за “, против 251 гласа „ срещу “ и 13 гласа „ въздържал се “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР