Публичният рейтинг на президента на САЩ Джо Байдън се срива

...
Публичният рейтинг на президента на САЩ Джо Байдън се срива
Коментари Харесай

Ройтерс: Рейтингът на Джо Байдън падна до най-ниското си равнище за последните близо две години 


Публичният рейтинг на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се срутва този месец до рекордно ниско ниво за последните съвсем две години, демонстрира изследване на Ройтерс/Ипсос.

Според завършилото в понеделник четиридневно социологическо проучване едвам 36% от американците утвърждават работата му като президент, при 38% през април. Така рейтингът му още веднъж се връща на най-ниските стойности за цялото време откогато е президент, които бяха измерени за последно през юли 2022 година


И въпреки регистрираният този месец спад да е в рамките на статистическата неточност от 3%, в последна сметка тези неприятни индикатори са в положение да навредят съществено на възможностите на демократа за преизбиране в навечерието на президентските избори на 5 ноември, на които той ще се изправи против републиканеца Доналд Тръмп, отбелзязва Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Последните изследвания за настройките на гласоподавателите сочат, че Байдън и Тръмп са в оспорвана конкуренция за продобиване на благосклонностите на гласоподавателите. Но съгласно доста проучвания при републиканеца се регистрира лека преднина таман в тези щати, за които се счита, че най-вероятно ще се окажат решаващи за изхода от съревнованието за Белия дом.

Данните от изследването на Ройтерс/Ипсос обрисуват няколко слаби, само че и мощни места на Байдън. Според участниците в проучването най-важният въпрос за тях е стопанската система, която е посочена като проблем номер едно пред Съединени американски щати от 23% от запитаните. На второ място с към 21% идва политическият екстремизъм, а на трето място с 13% - имиграцията.

Около 40% са на мнение, че Тръмп, който беше президент от 2017 до 2021 година, е водил по-добра икономическа политика, до момента в който при Байдън този дял е 30%; останалите не могат да преценяват.


Тръмп има забележителна преднина и по въпроса за имиграцията, където 42% симпатизират на неговия метод, а 25% на този на Байдън.


Демократът има скромна преднина по тематиката за политическия екстремизъм, където среща утвърждението на 34% от запитаните при 30%, които считат, че Тръмп се оправя по-добре в тази област.

Участниците в анкетата са на мнение и че републиканецът е посочил по-умел метод във връзка с интернационалните спорове и тероризма (36%). Политиката на Байдън се употребява с утвърждението на 29% по този индикатор.

Сегашното положение на американската стопанска система е един от факторите, които дават мотиви за вяра на демократа, че ще бъде избран отново.

Избирателите бяха наранени от няколкогодишно стремглаво повишаване на цените на потребителските артикули, само че в последните месеци инфлацията доста се намали, а безработицата от повече от две години е под 4%. Проблем за гласоподавателите се явява и възрастта на Байдън, който е на 81 години.

Друго изследване на Ройтерс/Ипсос, оповестено по-рано този месец, сподели, че президентът понася вреди от неодобрението измежду доста от последователите на демократите към отговора му на войната на Израел против бойците на " Хамас ". Най-новото изследване на Ройтерс/Ипсос не изследва този въпрос, който е изключително поляризиращ за демократите.


От друга страна, 77-годишният Тръмп е обвинен по четири каузи, в това число за пазаруване на безмълвие, като това дело се чака да завърши другата седмица. Републиканецът следва да застане на подсъдимата пейка и в още два правосъдни процеса, които са свързани с опитите му да обърне резултатите от президентските избори през 2020 година, които загуби от Байдън.

Тогава той погрешно съобщи, че провалянето му се дължи на машинация. Той включи това изказване в прочувствена тирада малко преди стотици негови последователи да щурмуват американския Капитолий на 6 януари 2021 година Петима души починаха, отбелязва Ройтерс.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР