Евродепутатът Петър Витанов бе интервюиран от гръцки медии заради скандала

...
Евродепутатът Петър Витанов бе интервюиран от гръцки медии заради скандала
Коментари Харесай

Петър Витанов пред гръцки медии: Фалшиви сертификати има в страните с ниски нива на ваксинация


Евродепутатът Петър Витанов бе интервюиран от гръцки медии поради абсурда с подправените Коронавирус документи. Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент сигнализира преди повече от месец, че подправените документи с изключение на документна машинация, компрометират и процеса на имунизацията, изкривяват статистиката и нанасят вреди както на неимунизираните, по този начин и на имунизираните.

„ Още през октомври алармирах за казуса с подправените Коронавирус документи. Но подобен проблем има в редица страни. Същите неща се случват в Румъния, Латвия, та даже в Съединени американски щати, Канада и Австралия. Фалшивите документи освен нанасят репутационни вреди на нашата страна, само че и понижават доверието във имунизационния развой. Това беше и повода да сигнализирам българските и европейските институции, че би трябвало да се вземат незабавни ограничения за преодоляването на тази нова „ пандемия “, разяснява Витанов пред гръцката телевизия АЛФА. „ Фалшивият документ може да бъде публикуван единствено благодарение на медицински лица. Но говорейки с мои сътрудници от Европейския парламент разбрах, че в техните страни също има сходни случаи. Това се отнася най-сериозно за страни, в които равнището на имунизация е ниско “, сподели още Витанов, който е член на Комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните.

В Гърция тематиката за подправените документи стана известна след репортаж на телевизия ЕРТ за пазаруване на подправени документи от България. По този мотив гръцките управляващи оповестиха, че ще следят деликатно имунизираните гърци с непрекъснат адрес в страната, които показват документи от България и Румъния. В скорошни законодателни промени са планувани съществени наказателни и финансови наказания за противозаконни дейности, свързани с тестването и имунизирането.

„ Винаги ще има престъпни мрежи, които да се възползват от такива рецесии. Важно е обаче да няма „ консуматори на тази услуга “. Затова както за българите, по този начин и за всички европейци е значимо да знаят, че по този метод играят на съветска рулетка със здравето си “, сподели още Петър Витанов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР