Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел коментира пред репортер на Novini.bg

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел коментира пред репортер на Novini.bg
Коментари Харесай

Ева Майдел обясни ще има ли промени, когато България влезе в чакалнята на Еврозоната

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел разяснява пред кореспондент на Novini.bg в Страсбург какви са желанията ѝ за работа през новия мандат на Европарламента, разкри по кое време ще влезе България в чакалнята на еврозоната и какво ще спомогне да има повече вложения у нас.

„ Смятаме да надграждаме тематиките, по които работихме досега. Една от тематиките е за обучение, най – към този момент в България. Искаме всеки български жител да бъде квалифициран. Бихме желали да създадем българските предприятия по – конкурентно способни. Ще използваме всеки инструмент за повече финансиране, както през последните 5 години. Бихме желали и разпоредбите за конкуренция да бъдат доста добре регламентирани и да няма български предприятия, които да страдат. За да се случи всичко, Европа би трябвало да бъде сигурна и България да бъде член на най – интегрираната част от Европейски Съюз – еврозоната “, съобщи Майдел. „ Би било добре да получаваме поддръжката за всичко и на българското общество “, сподели тя.

Относно протичащото се с еврозоната, Майдел съобщи, че сега текат договаряния за бюджет на еврозоната, който цели да подкрепя, както страните – членки на еврозоната, по този начин и тези, които желаят да се причислят.

„ Ние имаме ясно написана пътна карта, която следваме и би трябвало да бъдат направени стрес тестванията. Все още няма оповестени резултати от тях. Планът се извършва, само че предстоят още няколко неща да се случат преди да се присъединим към чакалнята на еврозоната “, изясни Майдел по отношение на по какъв начин протича процедурата по влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната.

„ Трябва на българските жители да кажа, че нищо няма да се промени в техния живот, влизайки в чакалнята. Много месии се намират, които да кажат, че доста неща ще се случат. Чакалнята изпраща обаче доста мощен сигнал към вложителите и за интернационалните ни сътрудници е доста значимо накъде България се е запътила “, съобщи Ева Майдел.

Тя означи, че за последните 10 години няма призната страна в чакалнята на еврозоната.

Майдел разяснява и протичащото се със завода VW. По думите ѝ, това е едно бизнес решение. „ В Европейски Съюз има 28 страни – членки и VW може да избере всяка една друга с изключение на Германия “, изясни евродепутатката.

По материала работиха Десислава Станева и Галя Георгиева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР