Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк не вижда индикации за конкретен

...
Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк не вижда индикации за конкретен
Коментари Харесай

Илхан Кючюк не вижда конкретен срок за влизането на България в Шенген

Евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк не вижда индикации за съответен период тъкмо по кое време България ще бъде призната в Шенген след рухването на мониторинга на Европейската комисия за България и Румъния. Коментарът си той направи преди да вземе присъединяване на конференция на тематика " Все по-близък Съюз - приносът на България за цялостна европейска интеграция ".

В отговор на въпрос на News.bg, Кючюк изясни, че България дава отговор на критериите за влизане в Шенген, само че българското държавно управление би трябвало да работи добре и по-активно с Австрия и Нидерландия. Проблемът не е в Европейската комисия, нито в Европейския парламент, а казусът е в тези две страни, уточни той и добави, че България е пленник на вътрешната политика на Австрия и Нидерландия. Проблемите на Австрия и Нидерландия не могат да бъдат съществени България и Румъния да не бъдат част от Шенген, в случай, че имаме извърши старания, техническите критерии са изпълнени и имаме политическата поддръжка на европейските институции, безапелационен бе евродепутатът.

Кючюк прикани Австрия и Нидерландия да вървят по европейския път, тъй като щяло да бъде доста твърдо, в случай че България и Румъния употребяват еднакъв инструментариум на външната политика - посредством правосъдни каузи против двете страни. Трябва да настояваме, че защитата на външните граници на Европейски Съюз е приоритет, акцентира той.

Илхан Кючюк приветства стъпките на бившето служебно държавно управление на президента Румен Радев Австрия да бъде привлечена като страна и представител външните граници на Европейски Съюз да се охраняват по по-добър метод. " Българският народен запас не е единствено вътре в страната, а и отвън рамките на България. Нека използваме тези български жители, които са потвърдили с престижа си, че могат да бъдат мощни представители по тази причина България да бъде по-интегрирана в Европейски Съюз ", разяснява евродепутатът.

На въпрос на News.bg какъв брой близо е Република Северна Македония до Европейски Съюз, откакто стартира процедурата по вписването на българите в Конституцията си, Кючюк съобщи, че всичко зависи от напъните на Скопие. " Днес Северна Македония е част от НАТО, само че с цел да бъде част от Европейски Съюз, Северна Македония би трябвало да направи най-важната крачка - да промени Конституцията си. Това изисква полемика, яростни диспути, само че влизането в Европейски Съюз значи правила и осъществяване на задължения ", сподели Кючюк, който има вяра, че ще се откри политически разсъдък и РСМ ще извърши поетите задължения. Това не са български условия, а европейски ангажимент, който бе гласуван сред двете страни, добави още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР