Евродепутатът Николай Бареков и журналистът и бивш народен представител Димитър

...
Евродепутатът Николай Бареков и журналистът и бивш народен представител Димитър
Коментари Харесай

Дадоха Валери Симеонов на прокуратурата

Евродепутатът Николай Бареков и журналистът и някогашен депутат Димитър Байрактаров дадоха на прокуратурата вицепремиера Валери Симеонов. Те желаеха в сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров следствие на проведена незаконна група за трафик на незаконни мигранти, за чийто съществени участници по думите им има справедливи публични подозрения, че заемат извънредно високи постове в страната като вицепремиери, министри и народни представители.

В документа са изброени съответни образци за хванати от способените органи незаконни мигранти на територията на страната. „ Важно е да се подчертае, че за нито един от първите четири случая до този миг няма никаква информация в общественото пространство дали и по какъв начин е завършило досъдебното произвеждане за всеки един от тях. Нещо повече, в обществото, както и в нас самите, се зараждат съществени съмнения, че има разтворен политически чадър за потулване на тези случаи за набиране на имотна полза от група лица, участващи във властта”, пишат Бареков и Байрактаров в сигнала.

По думите им съображение за тези подозрения дава и казусът със арестуваното лице от партията-участник във властта „ Национален фронт за избавление на България” с водач вицепремиера Валери Симеонов Анелия Велева, която единственo от групата лица, задържани за трафик на незаконни мигранти, бе освободена, освен това с най-ниска мярка за неотклонение – подписка.

„ Анелия Велева е оповестено в началото за главен уредник на арестуваната група с съмнения за осъществяване трафик на незаконни мигранти. Следва въпросът какво знае Велева и сбъднат ли е политически напън за нейното освобождение? Не се ли основава и причина за укриване на значима за следствените органи информация за лица, покровителствали трафика на незаконни мигранти, заемащи високи постове в държавното ръководство?”, питат в сигнала двамата съвносители.

Бареков и Байрактаров упорстват и за осъществяване на надлежна и обстойна инспекция на строителството на оградата на границата с Турция. Като акцентират, че вицепремиерът Валери Симеонов е главният основател за изменени в наредбите на Закона за публичните поръчки, посредством което се даде опция градежът на защитното оборудване да се прави без конкурс на фирми-изпълнители, означават обстоятелството, че за организирането на незаконния трафик на мигранти в множеството случаи се реализира точно с превоз на тези компании.

Към сигнала е прибавен и част от Договор на подизпълнител, от който се вижда, че този подизпълнител е правил активност по създаване на защитното оборудване против заплащане от 20.00 (двадесет) лв. на линеен метър – „ цена съвсем тридесет пъти по-ниска от оповестената по Договор с главния изпълнител”. Според Бареков и Байратаров този случай още веднъж слага въпроса за качество и сигурността, която би следвало да обезпечи защитното оборудване.

Посочен линк, отпращат към уеб страницата за видеосподеляна Youtube, пък по думите им дава информация, че защитното оборудване се строи от непринуден отряд, което съгласно тях слага голяма въпросителна за метода, по който са усвоени парите, които се твърди, че са изразходени за построяването на оградата.

Според Бареков и Байрактаров изнесената информация заражда съществени съмнения, че построеното защитно оборудване се е трансформирало в регулиращ център за платежоспособни незаконни мигранти, който се управлява точно от висши политически лица от партии в ръководещата коалиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР