Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки е сезирал прокуратурата

...
Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки е сезирал прокуратурата
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки настоя прокуратурата да провери дали БХК работи срещу държавния интерес

Евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки е сезирал прокуратурата с искане за инспекция дали Българския хелзинкски комитет (БХК) не работи срещу ползите на България. Повод за това е позицията на организацията за кандидатурата на София за ново седалище на Европейската организация по медикаментите.

Преди седмица от БХК изпратиха писмо до Европейската комисия, в което показват опасения дали ще се опазват правата на хората с друга полова ориентировка.

След като Англия напусне Европейския съюз, Агенцията по медикаменти би трябвало да бъде преместена в друга страна от съюза. Миналата седмица анкета измежду чиновниците на организацията сподели, че най-предпочитаната дестинация за ново седалище на службата е Амстердам.

В писмото Джамбазки и депутатът от Обединени Патриоти Александър Сиди прецизират, че България е единствената страна, с изключение на ново присъединените такива, в която няма седалище на европейска организация. " Това би спомогнало на страната за построяването на висок интернационален рейтинг, както и би повишило доста вложенията в бранша на фармацевтичните услуги ", считат те.

" В писмото, подписано от Красимир Кънев, необичайно и без никаква логичност, се обвързва семейството на организацията с правата на група хора с нетрадиционна полова ориентировка, която е в прорез с българското законодателство ", написа още в писмото.

Твърдо сме уверени, че високообразованите експерти от организацията ще дойдат да работят в България, а не да показват своята полова ориентировка. Отделно от това, уверени сме, че в другояче необятните пълномощия и пълномощия на водачите на демократично устроения Европейски съюз, до които е адресирано въпросното писмо, не включват извънработните занимания и най-много персоналния живот на тези хора.

Джамбазки пита прокуратурата кой финансира БХК и дали финансиращият орган работи за непознати страни, срещу ползите на България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР