Евродепутатът Ангел Джамбазки поиска обяснения от страна на посланика на

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки поиска обяснения от страна на посланика на
Коментари Харесай

Джамбазки иска да се изиска обяснение от Пендаровски за македонското малцинство

Евродепутатът Ангел Джамбазки изиска пояснения от страна на посланика на Република Северна Македония в България, по отношение на декларираните искания на президента на РСМ Стево Пендаровски за признаването на " македонско " малцинство у на с, оповестяват от Вътрешна македонска революционна организация.

В телевизионно изявление президентът на РСМ упорства в Конституцията на Република България да бъде включено несъществуващото " македонско " малцинство.

Джамбазки означи, че Конституцията на Република България нито разпознава, нито признава никакви групови права, а единствено самостоятелни такива . По думите му в този смисъл, в духа и буквата на главния закон в България не се признават никакви малцинствени права, нито национални, нито каквито и да е било други.

Българският евродепутат упрекна Стево Пендаровски в клюка поради изказванията му, че несъществуващото македонско малцинство е било репресирано и изтезавано от българската страна.

Заради паметта на хилядите потърпевши от репресиите, принудени да се пишат " македонци ", ние нямаме право да се поддаваме на изнудване от северномакедонски удбаши, безапелационен е Джамбазки.
 Пендаровски уверен в успеха си на втори тур в РСМ
Пендаровски уверен в успеха си на втори тур в РСМ

7 са претендентите за президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР