Евроатлатическата ориентация на българите е категорична, като в същото време

...
Евроатлатическата ориентация на българите е категорична, като в същото време
Коментари Харесай

Екзакта: Българите запазват категорична евроатлантическа ориентация, партийните лидери губят доверие

Евроатлатическата ориентировка на българите е безапелационна, като в това време понижава утвърждението към работата на множеството водачи на парламентарно показаните партии, само че няма основна смяна в поддръжката за дадена партия при един възможен иден избор.

Това демонстрират резултати от национално регулярно изследване на " Екзакта Рисърч Груп ", извършено в интервала от 5 до 12 декември 2022 година измежду 1050 пълнолетни българи в 70 обитаеми места в страната, представено от БНР.

Проучването регистрира, че евроатлантическата ориентировка на българите е изрично препотвърдена, като 71% от интервюираните декларират поддръжка за участието на страната ни в Европейски Съюз (срещу 22% против). Най-високо утвърждение за участието ни в Европейски Съюз записва " Екзакта " измежду образовани хора на възраст под 50 години, измежду поданици на градовете и измежду гласоподаватели на Демократична България, на ГЕРБ, на Политическа партия и на Движение за права и свободи. Противници на участието ни в Европейски Съюз има най-често измежду гласоподавателите на " Възраждане " и на Българска социалистическа партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР