Евро-атлантическият център за сигурност – неправителствената организация на бившия зам.-шеф

...
Евро-атлантическият център за сигурност – неправителствената организация на бившия зам.-шеф
Коментари Харесай

Центърът на Цв. Цв. разкритикува „ултимативния тон“ към Скопие

Евро-атлантическият център за сигурност – неправителствената организация на някогашния зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов, излезе с дълга и изненадващо сериозна позиция по отношение на „ ултимативния звук от страна на политическия хайлайф в България “ по отношение на Скопие.

В мнението написа, че сходна изразителност ще отслаби ролята на България като фактор за непоклатимост и водач в района, ще поддържа антиевропейските сили в Северна Македония и ще навреди на българския народен интерес.

Простото политическо уравнение демонстрира, че безусловен звук от страна на политическия хайлайф в България носи съществени опасности за интереса на страната ни, на Република Северна Македония и на съдружниците и сътрудниците ни от Европейски Съюз и НАТО: Междудържавни връзки: Подобна изразителност води до намаляване ролята на България като фактор на непоклатимост и като водач в района. Очевидна е и неналичието на политическа визия за насърчаване и възстановяване на междудържавните връзки на основата на дълго упования и интернационално приет за сполучлив Договор за добросъседство. Политиците би следвало да улесняват работата на взаимната комисия по исторически и просветителни процеси, а не да я усложняват за вътрешнополитически дивиденти. Самият факт, че Гоце Делчев се празнува единствено в Република България и Република Северна Македония демонстрира безапелационната воля и памет на народите, само че и изисква политици, които да следват делото му, се споделя още там.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР