Евгений МихайловПисна ми да слушам променливите дебе/бесепе глупости!Сега тези, които

...
Евгений МихайловПисна ми да слушам променливите дебе/бесепе глупости!Сега тези, които
Коментари Харесай

Пълна лудница - тези, които коленичеха и направиха Румен Радев президент ни плашат със служебното му правителство

Евгений Михайлов

Писна ми да чувам променливите дебе/бесепе нелепости!
Сега тези, които гласоподаваха и направиха Румен Радев президент ни плашат със служебното му държавно управление...
Това са същите тези, които му коленичеха и му вършиха молебен...
Това са същите, които потеглиха след юмрука му през лятото на 2020...
Същите, които му бяха служебни министри и министър ръководители...
Същите, които го преизбраха за президент през 2021.

Днес си разрешавам да споделя едно свое предизвестие от днешния ден, само че преди две години, в което предвиждах, че Юмрукът ще ръководи не 2, а 6-8 месеца със служебното си държавно управление от ченгета.

Тогава доста " градски демократи " ми се присмяха, тъй като желаеха власт с и посредством Радев, и изчегъртване на Бойко Борисов,
Днес същите юнаци, които " трансформираха " живота ни до неразбираемост ни плашат със служебното държавно управление на своя кумир и фаворит!
Мен към този момент не ме е боязън! И от Радев и от неговия Бойко Рашков!
Страх ме е от цинизма на почервенелите десебари, които се прегърнаха с Българска социалистическа партия и Рашков им стана знаме!

Памет, памет би трябвало! И срааам!!!

Ето предизвестието ми преди две години:

Кой и Защо желае в идващите най-малко 5-6 месеца посредством служебното държавно управление на Румен Радев властта да премине безотговорно в ръцете на:
о.р. генерал-майор Румен Радев,
о.р. генерал-майор Пламен Узунов- консултант на Р.Р.,
бригаден военачалник Васил Лазаров-съветник на Р.Р.,
о.р. полковник Димитър Стоянов-нач. кабинета на Р.Р.,
полковник Илия Милушев-съветник на Р.Р.,
следовател Бойко Рашков-член на правния съвет на Р.Р.,
терорист Еленко Божков-член на пълководец. съвет на Р.Р,
о.р. генерал-лейтенант Бригадир Аспарухов член на ИК,
и другите Държавна сигурност сътрудници от?

Кой? и #Защо?

Защо минимум 5-6 месеца ще ръководи служебното държавно управление ли?
Прочетете просветителното четиво на доцент Момчил Дойчев, ръководител на Атлантическия съвет на България, помислете и ще разберете:

СМЕТКИ БЕЗ ИНСТИТУЦИОНАЛНА АРИТМЕТИКА

Едва ли хората излезли на митинг, искащ оставка на държавното управление и незабавни избори си дават сметка какво значи това в институционален проект. Но даже опитни социолози настояват, че времето на едно служебно държавно управление от подаване на оставка на остарялото държавно управление до провеждането на нови избори и сформирането на ново държавно управление лишава единствено два, най-много три месеца. Така се прави и внушението, че в случай че в този момент държавното управление подаде оставка ще е допустимо най-късно до края на септември да се проведат парламентарни избори и до края на октомври да се сформира ново държавно управление.
Но това просто не е по този начин.
Затова ще създадем малко историческа ретроспекция какъв брой време лишава интервалът от подаване на оставката на едно постоянно държавно управление до съставянето на идващото постоянно държавно управление в новия парламент.
Правителството на Жан Виденов подава оставка на 21 декември 1996 година Оставката на държавното управление е гласувана на 28 декември същата година на изключително съвещание на 37-ото Народно заседание, което приключва активността си на 13 февруари 1997 година
Президентът Петър Стоянов назначава с декрет държавното управление на Стефан Софиянски от 12 февруари 1997 година и то ръководи страната до 21 май 1997 година, след което е наследено от държавното управление на Иван Костов.
Следователно от момента на подаване на оставката на остарялото постоянно, до съставянето на новото постоянно държавно управление (дори в случай на отбягване на парламентарната въртележка - парламентарно показаните партии отхвърлиха незабавно да сформират ново държавно управление в границите на остарелия парламент), както и заради полученото устойчиво и огромно парламентарно болшинство след изборите в новоизбраното национално заседание, изминават тъкмо 5 (пет) месеца.
Че това не е инцидентно личи и при разбор на сходна на днешната комплицирана политическа обстановка след подаването на оставка на държавното управление на Любен Беров на 2 септември 1994 година Поради отхвърли на Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия да сформират ново държавно управление, президентът Желю Желев разпуска 36-ото Народно заседание и насрочва парламентарни избори за 18 декември 1994 година Дотогава е образувано служебно държавно управление с министър-председател Ренета Инджова, която приготвя и организира изборите.
Правителството на Ренета Инджова ръководи до 25 януари 1995 година, когато властта попада в държавното управление на Жан Виденов.
Следователно от подаването на оставката на държавното управление на Беров, до сформирането на ново постоянно държавно управление минават тъкмо още веднъж 5 месеца без 7 дни.
Да вземем и случая с последното служебно държавно управление на Огнян Стефанов Герджиков, назначен за длъжностен министър председател от сегашния президент Румен Радев. Неговото държавно управление ръководи от 27 януари 2017 година до 4 май 2017 година Това става откакто Второто държавно управление на Бойко Борисов (наричано също държавно управление на Бойко Борисов II или кабинет „ Борисов II “) подава оставка на 14 ноември 2016 година
Следователно от подаването на оставка на предното, до избора на ново постоянно държавно управление изминават тъкмо 6 месеца без 10 дни.
Ако приемем, че през днешния ден държавното управление Борисов 3 подаде оставка, това ще значи, в случай че се получи устойчиво болшинство в идващото Народно заседание (което в актуалната политическа обстановка напълно не толкоз е несъмнено!) че последващо постоянно държавно управление следва да чакаме за Коледа, или по-вероятно в края на януари, а не през октомври!
Но в случай че не е допустимо да се сформира ново държавно управление?
Това ще значи още 5 мъчителни месеца със служебно държавно управление, което да насрочи и организира нови избори и вероятно след тях да се образува парламентарно болшинство, което да образува новото постоянно държавно управление.
Това на процедура значи, че властта се връчва на президента Радев не за 2, а за 8-9 месеца най-малко.
Но какво става в случай че навлезем в перманентна политическа рецесия, както се случи в Израел, случвало се е в Италия и в доста други страни?
Не е ли това рецепта, само че не за развиване и рационализиране на демокрацията, а за нов авторитаризъм?

Момчил Дойчев

П.П. Защо " градската десница " е подготвена да употребява справедливия #протест на младите без почтено да им отговорят на въпроса " Толкова ли е значимо с един месец да се изпреварят постоянните парламентарни избори?
И не знаят ли опитните " десни " политици какво може да се случи посредством тъкмо този длъжностен кабинет? А, в случай че знаят!?
За претекстовете на Отровното трио и Българска социалистическа партия знам отговора - поръчка и реванш!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР