Евгени КъневБългария става нарицателно в западните медии като страна, която

...
Евгени КъневБългария става нарицателно в западните медии като страна, която
Коментари Харесай

Новите Хаджипенчовци в политиката остават верноподаници на отиващата си от България империя

Евгени Кънев

България става нарицателно в западните медии като страна, която непрекъснато се лута в своята геополитическа ориентировка и по този начин спъва своето развиване. Последно Блумбърг написа за това по какъв начин Хърватия ни е изпреварила за еврозоната, поради разкола в политическата ни класа. Съпротивата против европеизацията на страната ни си има своите политически лица. На фона на единението на демократична Европа против азиатските хуни, Радев е измислил свои критерии за допуск на Македония до Европейски Съюз и ги показва като собствен народен интерес. На фона на всички страни в Европа да оказват помощ с оръжие на Украйна, Корнелия се скри зад Народното събрание, като чу зова на украинския дипломат. Копейкин пък даже предложи да се изгони.

Мила евразийска картинка

ББ и Слави няма какво да ги разясняваме - там парите движат всичко. И могат, когато е нужно, да бъдат даже евразийски атлантици, изключително когато нещо би трябвало да се каже, само че не и направи. Прототипът на този вид политици и общественици е още в Османската империя, когато поради привилегии, пари и публичен статут, доста българи са се цанили на работа на Султана. Правилото е не просто да слугуваш или подчиняваш, а даже да си деен в раболепието и абстрактен в потвърждение на благоговение пред силата на властта и парите. И да си доста еластичен, когато задухат други ветрове, които заплашват статута, реномето и благосъстоянието.

Така да вземем за пример, известна е ролята на Хаджипенчович в присъдата на Левски. Но е по-малко известно, че още когато е бил доближен на Митхад паша в Русе е предложил основаване на смесени българо-турски учебни заведения за подтискане и надзор на зараждащото се национално съзнание. Явно в един миг Левски в действителност се е надявал на патриотизма на българските чорбаджии да финансират организацията, тъй като има сведения, че е ходил в къщата на Хаджипенчович на остров до Цариград. И че е доста евентуално Хаджипенчович да се е възползвал от научените секрети за персонална полза и докарване пред турските управляващи. След Освобождението

омразният Хаджипенчович обръща палачинката

Не единствено е народен представител в Народното Събрание, освен си строи къща на към 100 метра от лобното място на Апостола, само че даже е в комитет да събира пари за паметника му!

Та по този начин - както този херой е бил угодлив на отиващата си от България тогава империя, по този начин и през днешния ден продължава да има политици, които остават верноподаници на отиващата си от България последваща империя. Със същата еластичност като Хаджипенчович.
Корнелия беше в Съюз на демократичните сили, приватизатор и лице на дясното по пътя към Европа - през днешния ден е водач на Българска социалистическа партия, национализатор и лице на лявото по пътя към Евразия.
Радев е с две дипломи от Съединени американски щати, сякаш натовски военачалник, с помощта на което стига до началник на Военновъздушни сили, а даже предлага ремонт на МИГовете в полски фабрики. Но с цел да получи билет за политиката внезапно заобича Русия, стигна до концепцията за “български батальон”, а НАТО като непознат интерес, както и всевъзможни евразийски селями.

Копейкин стартира като историк, посветил се на българските малцинства, даже учебник за българчетата написал - и най-после се сложи в услуга против българите в Украйна на вълната на съветския национализъм. Затова и западните медии ни разказват като страна с геополитически дисонанс.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР