Евертън 2 : 2 Ливърпул 90+6′ КРАЙ НА МАЧА! Драматичното

...
Евертън 2 : 2 Ливърпул 90+6′ КРАЙ НА МАЧА! Драматичното
Коментари Харесай

Евертън - Ливърпул 2:2


Евертън

2: 2

Ливърпул
 90+6′
КРАЙ НА МАЧА!
 Евертън и Ливърпул приключиха 2:2 в мач от Висшата лига
Драматичното градско дерби сред Евертън и Ливърпул приключи без победител

Страхотният мач на " Гудисън Парк " приключи при резултат 2:2
90+4′
ВАР!!! И НЯМА ГОЛ ЗА ЛИВЪРПУЛ! Двубоят на " Гудисън Парк " завърши по допустимо най-драматичния метод. Имащи числено предимство, първенците от Ливърпул въпреки всичко стигнаха до попадение посредством своя капитан Джордън Хендерсън, надълбоко в добавеното дерби. Радостта на халфа обаче бе къса, защото в приложимост влезе системата ВАР, която реши, че при започване на офанзивата, Садио Мане е бил с милиметри в състояние на засада.
 Снимка 501031
Източник:
87′
ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА РИЧАРЛИСОН!! Дербито нямаше по какъв начин да премине и без червен картон. В 87-ата Ричарлисон справедливо бе изпъден от основния съдия, откакто влезе брутално в краката на Тиаго и отприщи съществено меле сред двата отбора.
86′
Картон получава и Алан .
84′
Официално предизвестие за Фабиньо .
80′
ГОООЛ ЗА ЕВЕРТЪН!! 2:2!! КАЛВЪРТ-ЛЮИН!! След инкасирания втори гол, Евертън имаше мигове на рецесия, през които можеше да допусне и още попадения. " Карамелите " обаче оцеляха, най-много посредством своя вратар Джордан Пикфорд. Националът на Англия беше на висота при удари на Матип и Салах. И откакто нещата се успокоиха, момчетата на Карло Анчелоти справедливо направиха 2:2. Люка Дин центрира за кой ли път към Доминик Калвърт-Люин и този път таранът се възползва от своя най-силен боеприпас - удар с глава, който възвърне паритета.
78′
Алекс Иуоби се появява в игра вместо изтощения към този момент Абдулай Доукуре.
78′
Нов слаб мач за Роберто Фирмино , който бива сменен от Диого Жота.
73′  Снимка 501035
Източник:
72′
Мигновена реакция на Карло Анчелоти. Андре Гомеш бива сменен от надалеч по-офанзивния Гилфи Сигурдсон.
71′
ГООЛ ЗА ЛИВЪРПУЛ!! МО САЛАХ!! 1:2!! Въпреки привидно лекото предимство на " карамелите ", Ливърпул беше тимът, добрал се още веднъж до преднина в дербито. Не и без помощта на Йери Мина. Колумбиецът потопи своя отбор, откакто в 72-ата минута почисти центриране право в краката на Мо Салах. Египтянинът не чакаше и втора покана, като от 14 метра матира Пикфорд за 1:2. Това беше и негов юбилеен гол №100 с екипа на британския гранд.
70′
Жълт картон в дербито получава и Андре Гомеш.
67′
Официално предизвестие и за Садио Мане , който влезе в тефтерчето на рефера Майкъл Оливър.
 Снимка 501032
Източник:
62′
Силен изстрел от междинна отдалеченост на Хамес Родригес, който беше отразен с опитност от Адриан. Колумбиецът проби майсторски през центъра.
59′
РИЧАРЛИСОН!!! ГРЕДА!! След като и Ливърпул отговори с преференциална обстановка посредством Хендерсън, Евертън още веднъж се оказа доста покрай гола. Хамес Родригес още веднъж матира всички с изчислено до милиметър центриране, което остана зад тила на Александър-Арнолд. От сложна позиция, Ричарлисон отигра с глава, само че единствено с цел да насочи кълбото в десния непряк дирек на безпомощния Адриан.
 Снимка 501033
Източник:
49′
ШАНС ЗА ЕВЕРТЪН! Второто полувреме започва с прелестна опция за Евертън. Хамес Родригес пусна прословут пас в вероятност за Люка Дин, който мигновено продължи за Калвърт-Люин. Топката леко тупна пред нападателя и той не съумя да преодолее излезлия да го блокира Адриан.
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!
45′
ПОЧИВКА!
44′
Първи жълт картон в дербито. Получава го Хамес Родригес.
42′
Бен Годфри показва, че ще оказва помощ и в офанзивата на Евертън, защото малко преди паузата, впечатли с добър пробив. След това топката беше продължена за Ричарлисон. Бразилецът си откри кулоар за пукотевица, само че точността му изневери.
40′  Снимка 501027
Източник:
37′
Шампионите на Англия можеха да повторят упражнението си от третата минута и да санкционират по еднакъв метод своя противник. В 37-ата минута обаче Садио Мане не предложи задоволително първокласен удар и по този начин разочарова своите " червени " съотборници.
32′
ОЩЕ ЕДНА СМЯНА! И Карло Анчелоти изпита усета на това да прави ранна промяна в 32-ата минута. Шеймъс Колмън се наложи да отстъпи мястото си на Бен Годфри , който неотдавна дойде на " Гудисън Парк " от Норич.
26′
СТРАХОТЕН ПИКФОРД! Ливърпул бързо можеше да възвърне своята преднина в 26-ата. Трент Александър-Арнолд извърши, като по учебник, директен свободен удар. Топката трансферира стената и се бе запътила към горния десен ъгъл. Стражът на домакините Джордан Пикфорд обаче показва класа и изиби с една ръка.
23′  Снимка 501028
Източник:
19′
ГОООЛ ЗА ЕВЕРТЪН!! 1:1!! МАЙКЪЛ КИЙН!! Постепенно Хамес Родригес се разигра за " сините ", а това не бе по никакъв начин добра вест за несигурната отбрана на Ливърпул. След като подсигури няколко доста положителни паса за Калвърт-Люин, колумбиецът стигна до своята голова асистенция. Той извърши съвършено ъглов удар, съвършената позиция в наказателното поле бе намерил бранителят Майкъл Кийн, който с глава осъществя третото си попадение през тази акция. Вина може да се търси и във вратаря Адриан, който не се намеси по най-убедителния метод.
12′
Евертън за сефте погледна по-опасно към вратата на противника в 12-ата минута, когато звездата на мърсисайдци Доминик Калвърт-Люин получи опцията да стреля с глава, само че високо над горната греда на Адриан.
11′  Снимка 501020
Източник:
10′
ПРОБЛЕМИ ЗА ЛИВЪРПУЛ! Големи неприятности сполетяха селекцията на Юрген Клоп в 10-ата минута. При едно от включванията си в офанзива, бранителят Върджил ван Дайк получи контузия в глезена и се наложи да бъде сменен наложително. Така на негово място се появи разочаровалият против Астън Вила - Джо Гомес.
 Снимка 501025
Източник:
6′
Последващите минути бяха много тежки за домакините. Ливърпул продължи натиска си и две статични положения внесоха голямо напрежение пред Пикфорд. Любопитното е, че в случай че не бяха отсъждани засади, реферът Майкъл Оливър можеше и да отсъди и дузпи в интерес на първенците.
3′
ГОООЛ ЗА ЛИВЪРПУЛ!! САДИО МАНЕ!!0:1! " Червените " стартираха по летящ метод в дербито, откакто откриха резултата още в 180-ата секунда. Всичко стартира от Мо Салах, който продължи наляво за Анди Робъртсън. Шотландецът мина с лекост през Шеймъс Колман и незабавно подаде за непокрития Мане. За сенегалеца не остана нищо друго с изключение на да разстреля Пикфорд за 0:1!
1′
НАЧАЛО НА СРЕЩАТА!
 Снимка 484699
Източник:
Състав 1 Джордан Пикфорд 13. Адриан 12. Люка Дин 66. Трент Алекандър-Арнолд 5. Майкъл Кийн 32. Жоел Матип 13. Йери Мина 4. Върджил ван Дайк 23. Шеймъс Колман - капитан 26. Андрю Робъртсън 21. Андре Гомеш 14. Джордън Хендерсън - капитан 6. Алан 3. Фабиньо 16. Абдулай Доукуре 6. Тиаго Алкантара 7. Ричарлисон 11. Мохамед Салах 9. Доминик Калвърт-Люин 9. Роберто Фирмино 19. Хамес Родригес 10. Садио Мане Треньор Карло Анчелоти Юрген Клоп Резерви 33. Робин Олсен 62. Кайомин Келъхър 20. Бернар 17. Къртис Джоунс 26. Том Дейвис 20. Диого Жота 8. Фабиан Делф 7. Джеймс Милнър 22. Бен Годфри 18. Такуми Минамино 17. Алекс Иуоби 5. Жоржиньо Вайналдум 10. Гилфи Сигурдсон
Отборите на Евертън и Ливърпул се изправят един против различен в един от най-интересните дуели на кръга във Висшата лига. Допреди няколко месеца, сходно дерби надали щеше да бъде толкоз забавно, в случай че не беше блестящата промяна, претърпяла селекцията на домакините.
 Английската Висша лига се завръща с четири страхотни мача
Английската Висша лига се завръща с четири страхотни мача

От 14:30 часа е дербито на Мърсисайд

Карло Анчелоти трансформира " карамелите " в печеливш клуб, който даже се размечта и за купата, имайки в редиците си футболен ас като Хамес Родригес. Интригата идва и от моментната обстановка на Ливърпул. Шампионите на Англия претърпяха невиждан позор, откакто паднаха с 2:7 от Астън Вила и към този момент надали има чак толкоз сигурни в дублирането на оценката от сезон 2019/20.

Добрата за мениджъра Юрген Клоп е, че трима от главните му футболисти се завръщат. Това са Тиаго Алкантара и Садио Мане, които са здрави след прекаран ковид. Капитанът Джордан Хендерсън пък е възобновен след травма. Въпреки рецензиите по негов адрес, Роберто Фирмино още веднъж се чака да стартира измежду стартовите 11.
 Ливърпул прати крило в Кардиф
Ливърпул прати крило в Кардиф

Хари Уилсън отива чартърен

Карло Анчелоти също има мотив за наслада преди градския конфликт. Новото попълнение Алан, различен полузащитник - Андре Гомес, както и значимият бранител Шеймъс Колман, са подготвени за мача. Йери Мина обаче до последно е под въпрос. Най-големите рискове за Ливърпул ще са Доминик Калвърт-Люин и Хамес Родригес. Нападателят вкарва гол след гол - 6 от началото на сезона. Бившият футболист на Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен) също се показва ослепително и след прекосяването си на " Гудисън Парк " има три попадения и две асистенции.
 Важни играчи на Евертън се завръщат за градското дерби
Важни играчи на Евертън се завръщат за градското дерби

Добри вести за Карло Анчелоти

Интересното е, че последните три мача сред двата тима са приключило 0:0, а " карамелите " не са побеждавали градския противник у дома в девет следващи срещи - 7 равенства и 2 загуби.

Битката на " Гудисън Парк " ще бъде ръководена от Майкъл Оливър.
 Юрген Клоп: Евертън е стабилен противник, ще бъдем подготвени
Юрген Клоп: Евертън е стабилен противник, ще бъдем подготвени

" Много пъти в живота е нужно да се стигне до някаква рецесия, с цел да стартира да се приказва за даден проблем "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР