Евентуалното завръщане на Васил Божков като защитен свидетел не притеснява

...
Евентуалното завръщане на Васил Божков като защитен свидетел не притеснява
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Евентуалното завръщане на Васил Божков не ме притеснява

Евентуалното завръщане на Васил Божков като предпазен очевидец не тормози някогашният финансов министър Владислав Горанов. Това сподели самият той. Всичко по делото с изчезналите милиони от хазарт в хазната е казано. Добре е този развой да се задвижи и завърши, добави той.

 

Горанов съобщи, че включването му в последния лист " Магнитски " е административна глоба. Не съм горделив от обстоятелството, че съм включен. Смятам, че американските служби са били подведени с неверна информация. Не мисля, че санкционирането ми е опасност към Бойко Борисов, сподели още той.

 Подобен вид политика, довела до 12 милиарда недостиг е неприемлива и неприемлива. Сега е доста комплицирано и мъчно да върнем сметката в естествените граници.

 

Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният финансов министър Владислав Горанов. Според него след коронавирус пандемията е стартирала една нова политика, обвързвана с недобро балансиране на разноските. Политиците раздуват разноските, с цел да се харесат н гласоподавателите. Забравихме това да сме консервативни, счита той.

 

Той уточни, че е рано да се каже каква ще е финансовата политика на държавното управление Денков-Габриел. Има поръчки, че няма да се подвигат налозите. Декларира се, че еврозоната е приоритет, би трябвало да се целим в 3% недостиг. Надявам се да се реализира рационален финансов баланс.

 

Да свалиш недостига от 6.5 на 3 % е обвързвано с огромно орязване на разноските, посочи Горанов. Горанов уточни, че част от рисковете за постигането на 3% недостиг са свързани с желанието да се свият вложенията. Половината от финансовите разноски не могат да се свият, тъй като са свързани с еврофондовете.

 

Другата половина е обвързвана с разноските за армията, Има неизплатени разноски с пътните компании. Тук се изчерпват огромните пера, свързани с вложения. Това, че механически бихме съумели да свием недостига, крие опасности да се лишим от вложения в образованието и инфраструктурата, посочи някогашният финансов министър.

 

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР