Евентуалното присъединяване на Украйна към НАТО може да доведе до

...
Евентуалното присъединяване на Украйна към НАТО може да доведе до
Коментари Харесай

Путин казал на Байдън, че влизане на Украйна в НАТО може да противопостави военно Русия и Алианса

Евентуалното присъединение на Украйна към НАТО може да докара до военно опълчване сред Русия и Алианса. Това е споделил съветският президент Владимир Путин на американския държавен глава Джо Байдън по време на вчерашния телефонен диалог.

Подробности за траялия към час телефонен диалог разкри Юрий Ушаков, консултант на съветския президент.

Ушаков дефинира тона на диалога като уравновесен и настоятелен. По думите му президентите Путин и Байдън са разискали отговора на Съединените щати и НАТО на съветските оферти за взаимни гаранции за сигурност.

Владимир Путин със страдание е установил, че Вашингтон и Брюксел не са отчели основните начинания на Москва: прекратяването на по-нататъшното разширение на Алианса, изтеглянето на натовската военна инфраструктура в Европа на позициите от 1997 година и отводът от разполагане на ударни оръжейни системи наоколо до съветските граници.

Въпреки това президентът Путин се е заел в Москва в детайли да бъдат прегледани съображенията на американската страна и доколкото е допустимо регистрирани при формулирането на съветския отговор.

В подтекста на напрежението към Украйна президентът Байдън е загатнал за вероятността от нови антируски наказания. Според Юрий Ушаков обаче не това е бил главният акцент по време на диалога.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР