Евентуална концесия на пристанищния терминал Варна-Запад може да се отрази

...
Евентуална концесия на пристанищния терминал Варна-Запад може да се отрази
Коментари Харесай

Кметът на Девня: Концесията на пристанищните терминали е срещу обществения интерес на Варненска област

Евентуална концесия на пристанищния терминал " Варна-Запад " може да се отрази отрицателно на предприятията, които го употребяват. Това терзание изрази пред Радио Варна кметът на Девня Свилен Шитов. Той посочи, че прекосяването на пристанището в частни ръце може да засегне трудовата претовареност в района.

  " Ще бъдат наранени човешки ползи. Там работят към хиляда души. Това автоматизирано значи, че повече от половината ще бъдат с неразбираема орис. "

Шитов разяснява изявлението на заместник-министъра на превоза Владимир Върбанов, че оператори на пристанища от международен и европейски мащаб имат интерес към концесията на двата терминала на   " Пристанище-Варна ".

" Многократно през последните два месеца бе заявявано, че няма да се мисли за концесия на пристанище " Варна-Запад ", до момента в който преди няколко дни заместник-министърът на превоза съобщи, че има сериозен интерес във връзка с концесиите на терминалите " Варна-Запад " и " Варна-Изток ". Естествено е, че съм обезпокоен, тъй като се работи против публичния интерес на територията на цялата Варненска област, тъй като двата терминала се намират на територията на общините Варна и Девня. Очаквам някой ясно да съобщи работи ли се за концесия или не. Очаквам ясни позиции, а не на едно място да се декларира едно, а различен да приказва друго. Някой ясно и изрично да го каже. "

Шитов съобщи, че кардинално е срещу концесията на двете пристанища.

  " Мисля, че е въпрос на национална сигурност.  От народен интерес е двете пристанища да се стопанисват и експлоатират от страната. "

Кметът на Девня съобщи подготвеност компрометираната права, за която няма финансиране, да бъде предоставена на Агенция " Пътна инфраструктура " като третокласна пътна мрежа, която да обслужва пристанище " Варна-Запад ".

" Отсечката е от към километър и двеста-триста метра. Това е отбивката от републиканската пътна мрежа, крайезерния път посока пристанище " Варна-Запад ", което от национално значение. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР