Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка, се връща на тепиха за

...
Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка, се връща на тепиха за
Коментари Харесай

Евелина Николова и Юлияна Янева се връщат на тепиха в Египет

Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка, се връща на тепиха за рейтинговия шампионата " Ибрахим Мустафа ", който стартира от на следващия ден, четвъртък, в Александрия (Eгипет). Националката ще започва в категория до 57 кг, в която завоюва медала и на игрите Токио 2020. Тя пропусна първия рейтингов шампионат за сезона в Загреб при започване на месеца, поради лека контузия.

На тепиха, след дълга пауза в която лекуваше контузия, се завръща и Юлияна Янева (68), носителка на международната купа през 2020-а и втора в Европа през 2021-а. В същата категория ще започва и София Георгиева (68), трета на европейските олимпийски игри през 2019-а.

Категория до 62 кг още веднъж ще събере три наши шампионки, които спорят за титулярното място - Тайбе Юсеин, Мими Христова и Биляна Дудова. Трите нападнаха призовите места и в Загреб, само че в нито една среща не съумяха да излязат една против друга. А до подиума стигна единствено Биляна - бронз.

Надпреварата носи точки за международната класация, съгласно която състезателите се подреждат в схемата на огромни шампионати, тъй че най-силните и с най-предно класиране да бъдат сложени и да се разминат на старта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР