Еваристо Алвес де Соуза, дребен земеделски стопанин в северния бразилски

...
Еваристо Алвес де Соуза, дребен земеделски стопанин в северния бразилски
Коментари Харесай

Бразилските фермери гледат спокойно на пожарите в Амазония

Еваристо Алвес де Соуза, малък аграрни собственик в северния бразилски щат Рондония, е запалил равнищата си, с цел да я освободи от бурени и растителни боклуци. Когато обаче вятърът се обърнал, огънят излязъл отвън надзор и той бил заставен да се обади в полицията.

" Чистя земята с огън, с цел да пребивавам ", сподели Алвес. Той няма пари за скъпа земеделска техника и както споделя, огънят е най-лесният и на ниска цена метод да разчисти земята и да я приготви за сеитба.
Докато пожарникарите гасят пламъците на равнищата му, която се намира в покрайнините на столицата на Рондония Порто Вельо, Алвес слуша инструктаж по сигурност от Жоелма Ферейра Безера, контрольор от ековластите.

Стискайки зъби, той слуша по какъв начин тя му изяснява да внимава. На Алвес е наложена санкция, само че го пускат да си върви.

Понастоящем Бразилия става очевидец на едни от най-многобройните пожари на територията си от години. От януари са регистрирани над 87 000 пожара - със 76 % повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Много от тях са запалени от фермери в региони, които към този момент са били обезлесени, с цел да се освободят нови площи за пасища за добитъка и нови обработваеми земи за развъждане на соя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР