Ето няколко изпитани метода за приготвянето на компреси, които облекчават

...
Ето няколко изпитани метода за приготвянето на компреси, които облекчават
Коментари Харесай

Компреси при болка в ставите: методи за облекчаване на болката

Ето няколко изпитани метода за приготвянето на компреси, които облекчават болката в ставите!

При артроза ставите губят влагата в състава си и изсъхват. Това частично изяснява обстоятелството, че артрозата се среща по-често при по-възрастните хора, чието наличие на вода в тялото е понижено.

В началото на заболяването, в случай че е допустимо, намалете тежестта и натоварването в болните стави. В случай на артроза на тазобедрените, коленните и глезенните стави е необходимо да се понижат типовете двигателна интензивност като да вземем за пример: тичане, скачане, повдигане и носене на тежести, клякане, бързо вървене, изключително на неравен терен, нанагорнище на хълмове, вървене по стълби, без да се разчита на парапета.

Преди натоварване на възпалените стави, те би трябвало първо да бъдат лекувани вярно. С това народните способи ще се оправят съвършено под формата на компреси и масажи за облекчаване на болката.

Масло от морски зърнастец (облепиха) срещу заболявания на ставите

Смесете 1/2 супена лъжица масло от морски зърнастец с 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица морска сол. Сместа се загрява в емайлиран съд, като се разбърква до получаване на хомогенна маса. Втрийте в повърхността на ставата преди лягане, покрийте отгоре с лист от репей, фиксирайте с фолио и увийте с вълнена забрадка. Компресът се отстранява заран, мястото се избърсва с леко влажна забрадка.

Компрес при артрит

Смесете 1 супена лъжица мед с 2 супени лъжици камфорно масло. Сместа отмерено се нанася върху едната страна на лист от прясно зеле и от същата страна се прикрепя към болното коляно. Можете да фиксирате с фолио и да обвиете мястото с топла забрадка или шал. Дръжте компреса до четири часа.

Листата от зеле имат лечебни свойства. За да се възползвате от тях за лекуване на заболели стави, направете следното. Листата от зеле се измиват, нарязват се на огромни части. Ако го извършите вярно, тогава ще се отдели малко зелев сок. Обработеният по този метод лист се слага върху засегнатата област и се фиксира с фолио (целофан) и забрадка или шал.

Компреси на основата на горчица

Смесете в равни пропорции течен мед, суха горчица и растително масло (за един компрес е достатъчна по 1 супена лъжица от всяка съставка). Поставете сместа на умерен огън и оставете да заври. От получената примес поставете постоянен пласт върху марля, сгъната на два или три пласта. За улеснение, авансово поставете марлята върху найлонова торбичка. Приложете компреса. Препоръчително е да държите компреса час и половина.

Загряващи компреси при артроза

Ефектът на горещите компреси се основава на подобряването на кръвообращението в засегнатата област, което води до облекчение на болката и резорбция на подуването. Ролята на парещ компрес може да извършва елементарната горчица или овесената каша, разредена с топла вода.

Загряващите компреси, прикрепени към възпалението, имат изключително позитивен резултат – трябва да държите компреса към 20 минути.

Дори и най-простият компрес може да ви обезпечи лечебен резултат, в случай че правилно следвате последователността от дейности. Ще ви би трябвало забрадка. Сгънете я на четири до шест пласта и я намокрете с прясно преварена вода, леко изстискайте. Покрийте влажната забрадка с фланела или вълнена забрадка от двете страни и я нанесете на мястото на възпалението. Бъдете деликатни при работата с вряща вода!

Вижте още: 12 предписания от Ванга, които несъмнено оказват помощ

Под компреса трябва да се усеща топла, а не пареща болежка. Поставете подгряващата подложка върху компреса и я закрепете с забрадка или шал. Веднага откакто нагревателната подложка стартира да се охлажда, тя би трябвало да се размени с нова – гореща.

Необходимо е да повторите промяната на нагревателната поставка най-малко три пъти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР