Етиопия предприема мерки срещу гей секса в хотели и други заведения

...
АДИС АБЕБА (Ройтерс) - Силите за сигурност в Етиопия предприемат
Коментари Харесай

АДИС АБЕБА (Ройтерс) - Силите за сигурност в Етиопия предприемат репресии срещу хотели, барове и ресторанти в столицата Адис Абеба, където се твърди, че се извършват гей сексуални действия , съобщиха от градската администрация в четвъртък.

Няколко африкански страни, които криминализират хомосексуалността, прилагат закона по-строго през последните години, като много правителства предлагат по-строги закони и присъди, включително наскоро в Гана и Уганда.

Правозащитни групи казват, че ЛГБТ общността в Етиопия остава в нелегалност, защото ЛГБТ хората са изправени пред високи нива на дискриминация и се страхуват от насилие и остракизъм, ако самоличността им бъде разкрита.

Административното бюро за мир и сигурност в Адис Абеба, държавен орган, заяви, че предприема действия „срещу институции, където се извършват хомосексуални действия“ след сигнали от обществеността и вече е нахлул в къща за гости в града.

„Ако има такива съчувствие към онези, които извършват и изпълняват това отвратително действие, което е мразено от хората и Бог, (бюрото) ще продължи да предприема действия“, каза градската администрация в публикация във Facebook.

Гей сексът е забранен по закон в Етиопия, но няма скорошни съобщения за хора, осъдени за участие в сексуална дейност по взаимно съгласие между лица от един и същи пол.

По-рано тази седмица група за застъпничество на ЛГБТ, House of Guramayle, заяви, че осъжда скорошна ескалация на атаки срещу лица в Етиопия въз основа на тяхната реална или възприемана сексуална ориентация и полова идентичност.

(Тази история е коригирана, за да промени източника от Етиопската новинарска агенция на Адис Абеба Административно бюро за мир и сигурност в параграф 1 , 4 и 5)

(Репортаж от Tiksa Negeri, сценарий от Hereward Holland, монтаж от William Maclean)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР