Етеричните масла са нововъведение в козметичния, кулинарния и медицинския свят.

...
Етеричните масла са нововъведение в козметичния, кулинарния и медицинския свят.
Коментари Харесай

Защо етеричните масла придобиват все по-голяма популярност у нас?

Етеричните масла са изобретение в козметичния, кулинарния и медицинския свят. Те са синтезирани масла, извлечени от скъпи естествени благосъстояния с лечебни и козметични свойства.

Ключовото преимущество на етеричните масла е, че доставят изцяло естествена грижа към тялото, здравето, хубостта и прочувственото положение.

Защо маслата получават такава известност у нас?

Козметични изгоди

Етеричните масла се трансформират във все по-предпочитано средство за приложение в козметичния свят. Те са натурален метод за обезпечаване на качествена професионална грижа, която да поддържа младежкия тип на кожата, блясъка на косата и здравината на ноктите.

Маслата с натурален генезис подхранват кожата в дълбочина, като поддържат оптималните равнища на влага в нея. Те дейно отстраняват несъвършенствата, изравняват тена и преборват кожни проблеми като акне, екземи или алергични реакции. Маслата забавят и процесите на стареене, като поддържат оптималната разтегливост на кожата.

Върху косата те оказват удобно въздействие, като подхранват косъма и предизвикват растежа на косата. Маслата способстват за обезпечаване на искра и витален тип на косъма. Освен изгодите върху кожата и косата, етеричните масла оказват позитивно въздействие и върху положението на ноктите. Те укрепват нокътната плоча, придават й издръжливост и подтикват растежа на ноктите.

Психологически изгоди

Сред главните аргументи за известността на етеричните масла е, че работят на прочувствено равнище. Те реализират този резултат посредством няколко аспекта – потискат напрежението, лекуват депресията, придават сила и предизвикват мотивацията.

Етеричните масла взаимодействат със сетивата благодарение на своите наситени билкови аромати. Те внасят прохлада, жизненост и умерено чувство. Маслата спомагат за обезпечаване на хармонизираща релаксираща атмосфера, която да способства за отпущането на тялото и мозъка. С тяхна помощ, можете да осигурите пълноценна отмора, както във физически, по този начин и в психически аспект.

Сред главните функционалности на маслата са и да насърчат позитивното мислене. Техните свежи аромати влияят върху сетивата, като носят жизненост и възстановяват силата. Маслата носят зареждащо чувство и преборват отрицателната психическа конфигурация.

Кулинарни изгоди

Маслата с естествен генезис носят привилегии и в кулинарията. Благодарение на своите цветни свежи аромати и вкусови свойства, етеричните масла се трансформират в съвършения заключителен щрих на редица предписания.

С помощта на своя растителен билков състав, маслата могат да придадат на ястията кисел, горчив, пикантен или сладостен усет. Те могат да усъвършенстват ястията и посредством ароматните си характерности, които да подействат на сетивно равнище.

Етеричните масла могат да се приложат към всевъзможен вид ястия – самун, сладкиши, месо, салати. Освен това, те са подобаваща съставна част и към приготвянето на питиета като коктейли, шейкове, смутита и фрешове. Сред най-известните масла в кулинарията са маслото от ванилия, маслото от мента, кориандърът, босилекът и куркумата.

Да обобщим дотук:

Популярността на етеричните масла се дължи най-вече на техните изгоди в разнообразни аспекти от здравето до козметиката и кулинарния свят.

Пробвайте марката на DoTERRA и етеричните им масла.

Те доставят скъпи психически изгоди, като облекчават напрежението, лекуват депресията и предизвикват бодрото чувство.

В козметичен проект, етеричните масла подхранват кожата, възстановяват нейния юношески тип, обезпечават искра на косата и заздравят ноктите.

Не на последно място, маслата намират място и в кулинарията, като съставляват скъпи ароматни подправки и допълват всяка рецепта.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР