Естония издаде забрана за влизане в страната на главата на

...
Естония издаде забрана за влизане в страната на главата на
Коментари Харесай

Естония забрани на руския патриарх Кирил да влиза в страната

Естония издаде възбрана за влизане в страната на главата на Руската православна черква, патриарх Кирил, съобщи ДПА.

Патриархът, който е считан за покровител на руския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, е включен в нов лист с 58 души, на които към този момент ще е неразрешено да влизат в Естония.

По думите на естонското външно министерство, включените в листата лица са взели участие или са забъркани в съществени нарушавания на човешките права.

Други лица са били оповестени за нежелани поради ареста и осъждането на съперника на Кремъл Владимир Кара-Мурза, който изтърпява затворническа присъда в Русия.

През април Кара-Мурза, който е представител на съветската съпротива, беше наказан на 25 години затвор в наказателна колония със непоколебим режим.

" Патриарх Кирил е един от най-големите поддръжници и бранители на идеологията на Путин ", сподели естонският външен министър Маргус Цакна, обяснявайки решението. " Той оправдава и предизвиква войната в Украйна ", добави министърът.

Главата на Руската православна черква е считан за ревнив покровител на стартирана от Путин инвазия в Украйна и нееднократно я е защитавал, в това число в своите проповеди, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР