Естествените масла са известни със своята приятна миризма и често

...
Естествените масла са известни със своята приятна миризма и често
Коментари Харесай

10 начина да използвате лавандулово масло

Естествените масла са известни със своята приятна миризма и постоянно се употребяват в парфюмите. Но те в действителност имат доста други приложения в всекидневието. Ето няколко хрумвания, които могат да създадат вашите дни доста по-лесни.

Ето по какъв начин можете да употребявате лавандулово масло:

1. Да се успокоите

Лавандуловото масло е известно с това, че понижава напрежението. Добавете няколко капки от него в крема за ръце, нанесете крема върху дланите, вдишайте, насладете се и се отпуснете.

Някои хора може да се изкушат да употребяват неразредено етерично масло, само че това може да аргументи кожен обрив. По-добре е да го смесвате с крем или различен овлажнител. Лавандуловото масло също оказва помощ против бодърствуване.

2. Да се отървете от акне

Лавандуловото масло убива бактериите и не запушва порите. Добавете 2-3 капки към крема за лице, който употребявате. Маслото оказва помощ за понижаване на акнето и зачервяването.

3. За облекчение на болежка

Лавандуловото масло оказва помощ да се отпуснете мозъкът, възпалените мускули и мъчителните стави. Добавете няколко капки към масажното масло. Лавандулата ще отпусне вашите мускули и стави.

4. За по-лесно дишане

Ако сте настинали, прибавете няколко капки лавандулово масло към лосиона си за тяло. Нанесете го върху гърдите, врата и гърба си. Лавандуловото масло ще облекчи дишането. То е уместно както за простуда, по този начин и за грип. Ако имате астма, бъдете деликатно, тъй като в такива случаи, лавандуловото масло може да бъде рисково.

5. За удобно пътешестване

Преди да пътувате, сложете няколко капки масло на езика си, зад ушите и към пъпа. Това ще облекчи гаденето по време на пътешестване.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР