(ЕСМ) подписа ново многогодишно споразумение за сътрудничество с Европейската комисия

...
(ЕСМ) подписа ново многогодишно споразумение за сътрудничество с Европейската комисия
Коментари Харесай

„Европейската социална мрежа“ подписа дългогодишно споразумение с ЕК, разширява покритието си в България

(ЕСМ) подписа ново многогодишно съглашение за съдействие с Европейската комисия (ЕК) (2022-2025 г.).

През новия програмен интервал мрежата ще продължи да работи с членовете си в обществените органи, с цел да им оказва помощ да дефинират областите за политически промени, към които могат да насочват запаси. Това допуска основаване на нови специалности, развиване и образование на практикуващи експерти, възстановяване на домашната грижа, вложение в технологии, създаване на цяла верига за обезпечаване на обществена грижа от обособените институции, които са отговори за това. Тази активност включва взаимоотношение със заинтригуваните страни за, които се дават на локалните общности.

ЕСМ е мрежа, която сплотява над 150 организации от 35 страни в Европа и отвън нея,

Понастоящем в България ЕСМ има единствено един член – Община Варна, само че през 2022 година мрежата ще постави старания, с цел да разшири наличието си на локална почва и да предложения повече български общини, институции и Неправителствени организации да се възползват от това, което организацията предлага.

С участие в ЕСМ, институциите могат да споделят своя опит и да въздействат върху европейските и националните политики, да черпят хрумвания и поддръжка за личните си стратегии, както и да споделят най-хубави практики с сътрудници от цяла Европа. Чрез работните групи на ЕСМ, семинарите и годишната членовете се срещат с Членовете могат също да аплайват за отличие от и да вземат присъединяване в образования и политически съвещания.

„За нас е наслаждение да продължим съдействието си с Европейска комисия. През последните няколко години обществени услуги бяха изправени пред неповторими провокации. Ние оказваме помощ на бранша да се приспособява, да построи резистентност и да откри оптималния метод и средства за финансиране, като в същото време съблюдава най-високите стандарти за качество в интерес на жителите. От 2022 година ще съсредоточим работата си в тези области посредством работните групи по качеството и трансформацията и устойчивостта на обществените услуги, работната ни група по финансирането и политиките на Европейски Съюз, както и годишния ни семинар за интегрираните стратегии за обществено приобщаване. Ще се фокусираме и върху достигането до нови общности, с цел да могат и те да се възползват от стратегиите, финансирани от ЕС“, разгласи

Всяка институция, която се причисли към ЕСМ, може да научи повече за сполучливите планове на Мрежата. В началото на рецесията с COVID-19 ЕСМ постави основни старания да разпознава нововъведенията в областта на обществените услуги. Те са част от библиотеката с положителни практики, налична за членовете на ЕСМ – да вземем за пример основаните от една израелска община курсове за възстановяване на цифровите умения, в които възрастни жители се учат по какъв начин да се възползват пълноценно от общинските и държавни административни услуги онлайн, по какъв начин да поръчват храна и медикаменти онлайн и да употребяват разнообразни платформи, с цел да поддържат връзка със фамилията и приятелите си, като по този метод поддържат обществено разграничаване и се грижат за здравето си. Има доста сходни положителни практики, които си коства да бъдат публикувани в интерес на жителите в цяла Европа и оттатък границите й.

Мисията на ЕСМ е да развива политиките за обществена интеграция посредством продан и струпване на познания в региона на публичните обществени услуги.

За повече информация по отношение на ЕСМ, апелирам, посетете.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР