Ескалацията в Близкия изток. Въздушните удари продължиха цяла нощ. Израелската

...
Ескалацията в Близкия изток. Въздушните удари продължиха цяла нощ. Израелската
Коментари Харесай

Момчил Минков: САЩ подкрепят Израел през цялото време, те са основен фактор за...

Ескалацията в Близкия изток. Въздушните удари продължиха цяла нощ. Израелската войска заяви, че е поразила основна инфраструктура на " Хамас ", в това число джамия, за която се счита, че е служила като действен център.

Късно нощес спасители откриха телата на 250 души, които са били на фестивал в южната част на страната, покрай границата с линията Газа. Свидетели описаха случилото се като " кръвопролитие ". Израелските избавителни служби чакат броя на жертвите да нарасне още, защото парамедиците към момента работят на място.  

Повече от 1100 души са убити при ответните израелски въздушни удари против цели в Газа. Още над 4500 души са ранените. Свидетели описват за голям брой детонации, а на любителски фрагменти се виждат ракети в нощното небе.

Международният редактор на NOVA Момчил Минков изясни, че Съединени американски щати поддържат Израел от самото начало и на практика са основния фактор страната да е преобладаваща военна мощ.

„ Но те в този момент не биха могли да им оказват помощ доста, тъй като израелците имат своите танкове, самолети, бойци и оръдия и без американците ”, акцентира Минков.

На този декор той разяснява, че Иран поддържа офанзивите, като от страната настояват, че станалото е победа за палестинците.

„ Техният представител в Организация на обединените нации обаче сподели, че непосредствено не са забъркани ”, изясни интернационалният редактор.

Остава отворен въпросът по какъв начин най-мощната разследваща общественост в света е проспала сигналите за невижданата офанзива.

„ Казваха ни, че линията „ Газа ” е напълно оградена, разполага със датчици за придвижване, военни патрули и наблюдаване от въздуха. При това, такова нещо не би трябвало да е допустимо. Или са ни лъгали за всичко това, или е правилно, само че по някаква мистериозна причина е разрешено това да се случи ”, обясни Минков.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР