Ескадрила от лабрадори се обучава, за да открива евентуално наличието

...
Ескадрила от лабрадори се обучава, за да открива евентуално наличието
Коментари Харесай

Лабрадори ще откриват Covid-19

Ескадрила от лабрадори се образова, с цел да открива вероятно съществуването на ковид в нищо неподозиращи хора, оповестява The Washington Post.

Изследователски план на Университета в Пенсилвания е присъединил осем кучета, с цел да дефинира дали те могат да открият аромат, обвързван с вируса.

Подобни старания се подхващат и в Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, където откривателите преди този момент демонстрираха, че кучетата могат да разпознават маларийни инфекции при хората.

В изказване Джеймс Логан, началник на учебния отдел за битка с заболяването, назова кучетата „ нов диагностичен инструмент [който] може да промени революционно отговора на covid-19 “.

Ако това се случи, кучетата теоретично биха могли да бъдат употребявани за следене на виросоносители на летища, в предприятия или лечебни заведения, както към този момент оказват помощ за разкриване на опиати, експлозиви и други контрабандни артикули.

Доказано е, че тези кучетата са ефикасни при разкриване на малария, ракови болести, диабет и нездравословни бактерии с носовете си, тъй че не е изключено те да създадат същото и при новия вирус.

Както съвсем всичко останало обвързвано с COVID-19, и тук има доста незнайни. Вече е ясно, че кучетата могат да записват миризмата на вируса благодарение на проби от урина и слюнка, само че в този момент въпросът е за това да могат да откриват вируса при жив, дишащ, ходещ човек.

Логан декларира, че неговият проучвателен екип чака да стартира да събира проби от covid-19 „ до няколко седмици “ и да работи с кучета за здравно разкриване, с цел да ги образова скоро по-късно. Целта в началото е да се разположат шест кучета на летищата в Обединеното кралство, изяснява той.

„ Всяко настрана куче може да ревизира до 250 души на час “, споделя Логан. „ Ние работим по модел, с цел да увеличим потенциала им “.

Центърът за работни кучета нормално образова кучета, които живеят с приемни фамилии във Филаделфия, само че пандемията го принуждава да се приспособяват. За да се сведе до най-малко общественият контакт, в този момент Центърът работи с лаборатории в подготвителна компания К-9 в Мериленд.

Дори в случай че образованието е сполучливо, може да има проблем с търсенето – в последна сметка към този момент има дефицит на такива кучета за разкриване на заболявания.

Учените от Пенсилвания се надяват, че може да съумеят да се научат от кучетата и да основат „ електронен нос “ или специфичен датчик, който да „ надушва “ корона вируса.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР