Есента е времето, когато ни се иска да се скрием

...
Есента е времето, когато ни се иска да се скрием
Коментари Харесай

Ако обичате модата, добавете тези 9 филма към списъка си за гледане

Есента е времето, когато ни се желае да се скрием в уютните ни домове, под завивки и с чаша топъл чай в ръка. И какво може да бъде по-подходящо от вечерите пред тв приемника, заредени с фешън ентусиазъм? Модата е изкуство, а стилните дизайнери - нейните основатели. И както всеки художник, те имат своите истории, музи и креативен процеси, които оформят света на модата. Независимо дали сте фешън интусиаст, който обича да следи последните трендове, или човек, който просто цени изкуството и стилът, тези документални филми ще ви дават едно незабравимо пътешестване през историята и визията на модата.

Westwood: Punk. Icon. Activist. (2018)

 

Документален филм, който изследва живота и кариерата на Вивиен Уестууд, английска фешън дизайнерка, известна със своите музи от пънка дизайни и активизъм. Филмът се задълбочава в ранните години на Уестууд в стилната промишленост, нейното съдействие със Sex Pistols и нейния непрекъснат ангажимент към екологичните и обществени проблеми. Чрез изявленията с Уестууд, нейното семейство и сътрудници, документалният филм дава завладяваща визия за неповторимата визия и завещание на дизайнерката в света на модата.

McQueen (2018)

 

Документален филм, който разказва живота и работата на починалия английски фешън дизайнер Alexander McQueen. Филмът изследва ранните години на Маккуин в Лондон, възхода му към славата в стилната промишленост и трагичната му гибел през 2010 година Чрез изявленията с другари, семейство и сътрудници, както и фрагменти от шоутата на Маккуин, документалният филм дава трогателна и съкровен портрет на креативния талант и персонални битки на дизайнера.

Dries (2017)

 

Документален филм, който наблюдава белгийския фешън дизайнер Dries Van Noten, до момента в който се приготвя за огромна ретроспекция на работата си в Musée des Arts Décoratifs в Париж. Филмът дава взор зад кулисите на креативния развой на Ван Нотен, от неговите музи и дизайнерски скици до продукцията на неговите шоута. Чрез изявленията с Ван Нотен и неговите сътрудници, както и фрагменти от неговите ревюта и ретроспективната галерия, документалният филм предлага вълнуващ взор върху неповторимата естетическа и артистична визия на дизайнера.

The September Issue (2009)

 

Документален филм, който наблюдава основаването на изданието на списание Vogue от септември 2007 година, като дава на феновете взор зад кулисите на основния редактор на изданието Ана Уинтур и нейния екип. Филмът дава съкровен портрет на стилната промишленост и провокациите, които идват с продуцирането на огромно фешън списание.

In Vogue: The Editor's Eye (2015)

 

Задължителен документален филм, който навлиза в света на стилното издание. Филмът изследва работата на именитите редактори на Vogue, от основаването на списанието до наши дни, наблягайки техния принос към промишлеността и техните неповторими гледни точки към модата. Документалният филм включва изявленията с някои от най-влиятелните редактори в промишлеността, в това число Grace Coddington, Tonne Goodman и Phyllis Posnick, предоставяйки изчерпателна история на стилното списание.

Mademoiselle C (2013)

 

Тук имате опция да наблюдавате живота и кариерата на Карин Ройтфелд, някогашен основен редактор на френския Vogue. Филмът разказва прехода на Ройтфелд от Vogue към стартирането на нейно лично списание, CR Fashion Book, и нейния опит в работата с някои от най-големите имена в стилната промишленост. Документалният филм предлага неповторима позиция към стилната промишленост и креативния развой, показвайки упоритата работа и отдадеността, нужни за триумф в промишлеността.

Martin Margiela: In His Own Words (2020)

 

Филмът предлага съкровен взор върху живота и работата на неуловимия дизайнер. Чрез изявленията със самия Маргиела, както и с неговите сътрудници и сътрудници, феновете получават визия за креативния развой на дизайнера и въздействието, което е имал върху стилната промишленост. Този документален филм е наложителен за гледане от всеки, който се интересува от света на висшата мода и креативните мозъци зад нея.

7 Days Out (2018)

 

Друг фешън документален филм, който си коства да добавите към листата си за гледане, който предлага взор зад кулисите на подготовката, водеща до огромни събития като Westminster Dog Show, Kentucky Derby и Chanel Haute Couture шоу. Този документален филм дава вълнуващ взор върху интензивната работа, която е вложена в основаването на тези събития, както и хората, които ги вършат вероятни. Със зашеметяваща визуализация и увлекателно описване на истории, 7 Days Out е наложително гледане за всеки, който се интересува от света на модата и планирането на събития.

Calendar girl (2020)

 

Забавен документален филм за гледане, който наблюдава пътуването на група модели, до момента в който се приготвят за календарна фотосесия, предлагайки взор зад кулисите на света на моделирането и стилната промишленост като цяло. С акцент върху разнообразието и положителността на тялото, Calendargirl2020 е ободрителен взор върху стилната промишленост и би трябвало да бъде гледан от всеки, който търси занимателен и въодушевяващ документален филм.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР