Есента е важен сезон от гледна точка на храненето, защото

...
Есента е важен сезон от гледна точка на храненето, защото
Коментари Харесай

С каква диета да посрещнем есента?

Есента е значим сезон от позиция на храненето, тъй като предшества зимата, когато тялото нормално страда от неналичието на задоволително витамини. Плодовете и зеленчуците, които заемат централно място в храненето през лятото, отстъпват място на по-тежките и мазни месни храни. Затова преходният сезон е доста уместно време за лечебни диети с плодове, които да оказват помощ на тялото ни да се оправи с тежкото зимно хранене.

Изобилието на плодове, които са сезонни и порастват на естествена слънчева светлина, разрешава да наситим организма си с ензимите, витамините, минералните, микроелементите и антиоксидантите, съдържащи се в тях. Те ще засилят защитните функционалности на организма и ще ни оказват помощ да преминем студения сезон без вирусните болести, които го съпровождат. Здравият имунитет ни пази от инфекции и се отразява благотворно върху външния тип.

Веществата, съдържащи се в плодовете, укрепват косата, ноктите и кожата. Те резервират сияния си тип и младежкото си лъчение. Растителните храни в прясно положение имат доста добър резултат, в случай че хората се подлагат на хранителна стратегия включваща единствено плодове и фреш от тях.

Прочистването на организма от отрови, които се натрупват от околната среда и храната, свалянето на непотребни килограми може да става за разнообразни интервали от време - 5, 10, 15, 20 или повече дни. Изборът на режим на пречистване и намаляване е самостоятелно виждане, само че всеки от тях ни доближава до стройното и крепко тяло, което всеки желае да има.

Кои плодове имат най-силен потребен резултат за пречистване и намаляване през есента?

 Плодове през есента

Необходими са ни тези, които дават подтик на метаболитните процеси и в това време зареждат тялото с витамини. Плодовете с фибри и протеини изискват повече сила от организма, с цел да бъдат модифицирани и усвоени, и това въздейства на метаболизма.

Такива са грейпфрутът, лимоните и ябълките. Последните съдържат пектин, контролиращ липидите. Витамин С в тях разтваря мазнините и пречи на натрупването им в тялото.

При избора на плодовете, които да заредят тялото с витамин С, необходим за зимния сезон, би трябвало да се внимава с тези, в които въглехидратите са под формата на плодова захар. С нея не трябва да се прекалява.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР