ЕС я поздрави за проявената смелост Адвокатът на журналистката, която

...
ЕС я поздрави за проявената смелост Адвокатът на журналистката, която
Коментари Харесай

Марина Овсянникова е в неизвестност, без връзка с адвокатите си

ЕС я поздрави за проявената храброст
Адвокатът на журналистката, която излезе по време на жив ефир в съветската държавна телевизия с афиш „ Не на войната ” не е в ареста на Останкино, както беше обявено по-рано.

Адвокатът ѝ Павел Чуков написа в Туитъра си, че не може да се свърже с клиентката си, която е арестувана повече от 12 часа.

Адвокат Анастасия Костанова сподели пред Би Би Си, че се е пробвала да разбере къде е Марина Овсянникова и кой прави следствената инспекция. Телефонът на журналистката, съгласно юриста, е изключен.

„ Аз и моите сътрудници цяла нощ я търсихме, само че нито в полицейското ръководство в самия ефирен център, нито в РПУ Останкино получихме удостоверение, че тя е там, сподели Костанова.

Това значи, че я крият, пробват се да я лишат от правна помощ и очевидно се пробват да приготвят най-строгото правосъдно гонене, счита тя.

Следственият комитет на Русия стартира инспекция против Марина Овсянникова, написа ТАСС. Той би трябвало да откри дали дейностите на Марина попадат под ударите на признатите неотдавна законодателни промени, които плануват от парична санкция до затвор за разпространение на лъжлива информация за потреблението на съветските въоръжени сили.

В същото време Европейски Съюз я поздрави за проявената храброст.

„ Аплодираме продължаващите прояви на храброст от безстрашните и миролюбиви съветски жители, които се осмеляват да се опълчат на войната в Украйна, макар съществуващите ограничавания ”.Това съобщи представител на Европейската работа за външна активност на конференция в коментар на снощната поява на Марина Овсянникова. Говорителят дефинира дейностите на Овсянникова като смела морална позиция. По неговите думи тя се е осмелила да отхвърли лъжите и пропагандата на Кремъл в жив ефир по съветска държавна телевизия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР