ЕС ще ускори разработването на санкции срещу Турция за незаконните

...
ЕС ще ускори разработването на санкции срещу Турция за незаконните
Коментари Харесай

ЕС предупреди Турция със санкции за сондажите в Средиземно море

Европейски Съюз ще форсира създаването на наказания против Турция за противозаконните сондажни действия в Източното Средиземноморие и също по този начин ще приготви спомагателни ограничения против Анкара до 24 септември, ако няма прогрес от турска страна. Това съобщи ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел на конференция в петък след неофициална среща на външните министри на страните от общността в Берлин.

" Ясно е, че в Европейски Съюз нараства разочарованието от държанието на Турция, тъй че Съветът изисква от работните групи да ускорят работата по налагане на наказания против лицата, препоръчани от Кипър заради противозаконните сондажи. Също по този начин се съгласихме, че в случай че няма прогрес, можем да разработим нови наказания, които могат да бъдат разисквани на срещата на върха на Европейски Съюз на 24 септември ", сподели той.

Европейски Съюз обмисля също по този начин да забрани влизането в своите пристанища на турски кораби, извършващи противозаконни сондажни действия, съобщи Борел.

Германският външен министър Хайко Маас в това време разяснява, че връзките с Турция са " повече от обтегнати " поради разногласието с Гърция и Кипър в Източното Средиземноморие. Маас също по този начин акцентира, че градивният разговор е единственият метод за решение на рецесията.

По-рано тази седмица турският президент съобщи, че Анкара не би трябвало да бъде упреквана за неустойчивост в Източното Средиземноморие на фона на разногласието с Гърция за дейностите по изследване на природния газ в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР