ЕС преустановява действието на споразумението за облекчаване на визовия режим

...
ЕС преустановява действието на споразумението за облекчаване на визовия режим
Коментари Харесай

ЕС спира облекченото издаване на визи за руснаци, но няма дя наложи пълна забрана

ЕС прекратява действието на съглашението за облекчение на визовия режим с Русия, само че не и цялостна визова възбрана. Това заяви унгарският министър на външните работи Петер Сиярто, представен от БГНЕС.

„ Европейският съюз ще прекрати действието на съглашението с Русия, което облекчава издаването на визи, само че няма да бъде наложена обща възбрана за издаване на визи, защото по този въпрос няма единогласие “, съобщи Сиярто във Фейсбук.

Той заяви също, че Унгария е подписала съглашение с съветския „ Газпром ” за спомагателни доставки на газ от 1 септември. Страната, дружно с няколко други страни членки, се е противопоставила на съветската визова възбрана на срещата на министрите на Европейски Съюз в Прага.

„ Няколко страни членки надигнаха глас против това, в това число и аз ”, добави той. По думите му съглашението, което облекчава издаването на визи, е взето решение да бъде спряно с поддръжката на квалифицирано болшинство.

Източните и скандинавските страни твърдо поддържат възбраната, до момента в който Германия и Франция предизвестиха своите сътрудници, че тя ще бъде контрапродуктивна, заявявайки, че на елементарните руснаци въпреки всичко би трябвало да бъде позволен достъп до Запада. 

Източник:БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР