ЕС поиска от Словакия бързо разследване на убийството на журналиста

...
ЕС поиска от Словакия бързо разследване на убийството на журналиста
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия предложи да подаде оставка

ЕС изиска от Словакия бързо следствие на убийството на журналиста Ян Куциак, като си сътрудничи с Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ, съобщи Франс прес, като цитира европейския комисар за сигурността Джулиан Кинг.

Словашкият министър председател Роберт Фицо е подготвен да подаде оставката си, за която упорства опозицията след убийството на проверяващия публицист Ян Куцияк. Това разгласи самият той след среща с президента на страната Андрей Киска през вчерашния ден.

За да се отдръпна, Фицо е сложил няколко условия - президентът да почете резултатите от последните парламентарни избори при образуването на идващия кабинет, да се съобрази с съдружното съглашение сред партиите, които образуват парламентарно болшинство и най-важното - да разреши неговата партия Смер да избере идващия министър председател на страната.

„ Когато президентът се съгласи с тези условия, а аз мисля, че ние имахме една градивна полемика, съм подготвен да подам оставка и да показва новия претендент на партията за поста министър-председател “, съобщи той. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР