ЕС остава твърдо зад ядреното споразумението с Иран, съобщи вицепремиерът

...
ЕС остава твърдо зад ядреното споразумението с Иран, съобщи вицепремиерът
Коментари Харесай

Захариева: ЕС остава зад ядреното споразумение с Иран

ЕС остава твърдо зад нуклеарното съглашението с Иран, заяви вицепремиерът Екатерина Захариева, представена от Българска телеграфна агенция, след днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи.
" За страдание не мислим, че въобще е допустима смяна в позицията на Съединени американски щати за оставане в съглашението. Иран не желае да седне на една маса за договаряния с тях, добави тя. По нейните думи има две благоприятни условия - или съглашението с Техеран да бъде непокътнато, или да бъде прекъснато, с автоматизирано обновяване на нуклеарната стратегия на Иран ", сподели тя.

" Решението беше, че съглашението е извънредно значим дипломатически триумф, реализиран след дългогодишни договаряния. Имаме терзания за развиването на балистичната стратегия и за ролята на Иран в района, само че никой не желае Иран да продължи нуклеарната си стратегия ", разясни Захариева. Тя уточни, че това съглашение е значимо за сигурността на Европа и света, а с цел да продължи Иран да го съблюдава, Техеран чака да види позитивно икономическо отражение.

Външните министри на Европейски Съюз през днешния ден още веднъж са удостоверили визията си, че не се обрисува друго решение по близкоизточния въпрос, с изключение на обособяването на Ерусалим като столица на две страни. " България е на мнение, че би трябвало да водим непосредствен разговор с Израел, тъй като е значим наш сътрудник, без да крием терзанията си за напрежението в линията Газа ", добави вицепремиерът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР