ЕС осъджа категорично действията на руските власти срещу независимите медии

...
ЕС осъджа категорично действията на руските власти срещу независимите медии
Коментари Харесай

ЕС осъди руските действия срещу журналистите

Европейски Съюз осъджа изрично дейностите на съветските управляващи против самостоятелните медии и организации на гражданското общество, съобщи ДПА.

Фактът, че отстъпник, съпротива, сериозни гласове и самостоятелни институции са все по-заглушавани е изключително обезпокоителен преди изборите за Държавна Дума през септември, съобщи представител на посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Европейски Съюз приканва съветските управляващи да трансформират решенията си и да спрат с репресиите против гражанското общество и самостоятелните медии.

В изказването на представителя на Борел по-специално се загатва решението на съветските управляващи да категоризират мозъчния концерн Институт за право и социална политика и няколко публицисти като непознати сътрудници и да афишират медията Проджект Медиа за нежелана организация. Споменава се и казусът на групата за отбрана на гражданските права Команда 29, която съгласно Европейски Съюз, е прекратила работата си вследствие на напън и голословни обвинявания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР