ЕС и Великобритания започнаха официално разследване на Facebook. Най-голямата социална

...
ЕС и Великобритания започнаха официално разследване на Facebook. Най-голямата социална
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания разследват Facebook за монопол

ЕС и Англия започнаха публично следствие на Фейсбук. Най-голямата обществена мрежа в света е упрекната, че употребява непозволено персоналните данни на потребителите, като по този начин нарушава правилата на свободната конкуренция на пазара за тематична реклама.
 Приходите на Фейсбук нарастват с 48% поради по-скъпи реклами
Приходите на Фейсбук нарастват с 48% поради по-скъпи реклами

Компанията регистрира доходи от $26,17 милиарда за първото тримесечие на 2021 година

Според Европейската комисия, Фейсбук е интегрирал в обществената мрежа личната си услуга за тематична реклама Marketplace, с цел да получи преимущество пред съперниците. А това е директно нарушаване на разпоредбите на Европейски Съюз и на Обединеното кралство. Ако се потвърди, това ще значи, че американският колос злоупотребява с големия си набор от данни, събрани от близо 7 милиона компании, които популяризират нейната платформа.

Достъпна от 2016 година, рекламната платформа на Фейсбук се употребява от 800 милиона консуматори в 70 страни за покупка и продажба на продукти и е под лупата на Европейски Съюз от 2019 година

" Вие ще разгледаме в детайли дали тези данни дават на Фейсбук непозволено конкурентно преимущество, по-специално в бранша на онлайн рекламите, където хората купуват и продават артикули всеки ден и където обществената мрежа се конкурира с други компании, от които има опцията да събира данни ", оповестяват от Европейската комисия.

Категоричната позиция на Брюксел и Лондон е, че в днешната цифрова стопанска система данните не би трябвало да се употребяват по метод, който нарушава конкуренцията.

" Възнамеряваме да проучим задълбочено потреблението на данни от Фейсбук, с цел да преценим дали бизнес практиките му дават незаслужено преимущество в секторите за онлайн запознанства и класифицирани реклами ", съобщи изпълнителният шеф на английския регулатор - Андреа Кочели.

От Фейсбук оповестиха, че ще сътрудничат напълно на следствията, подхванати от Европейски Съюз и Англия, с цел да потвърдят, че те са безпочвени.
 Технологичните колоси под прицел: възползват се от монополната си власт на пазара
Технологичните колоси под прицел: възползват се от монополната си власт на пазара

Това се твърди в антитръстовия отчет на САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР