ЕС даде зелена светлина на четвъртия пакет от икономически и

...
ЕС даде зелена светлина на четвъртия пакет от икономически и
Коментари Харесай

ЕС въведе още санкции срешу Русия

ЕС даде зелена светлина на четвъртия пакет от стопански и самостоятелни наказания против Русия, заяви Съветът в известие за медиите. Ограниченията най-богатите руснаци бяха оповестени от Европейския съюз, Англия и даже Япония.

Списъкът със наказания на Европейски Съюз против Русия е " най-силният пакет от наказания, одобряван в миналото от Европейския съюз в неговата история ", съобщи през днешния ден френският министър на финансите Бруно Льо Мер, преди да влезе в съвещание на финансовите министри на Европейски Съюз.

Санкциите са ориентирани към съветския бизнес и медиен хайлайф, както и към няколко отбранителни компании. В известието се удостоверява, че глобите са ориентирани към " основни олигарси, лобисти и пропагандисти, прокарващи версията на Кремъл за обстановката в Украйна, както и към основни компании в секторите на авиацията, военната индустрия и изделията с двойна приложимост, корабостроенето и машиностроенето ". Мерките ще вкарат и възбрана за импорт в Европейски Съюз на желязо и стомана.

Санкциите ще обиден и износа на първокласни артикули от Европейски Съюз, с цел да обиден директно съветския хайлайф.

Европейски Съюз се съгласи да лиши Русия и от статута ѝ на най-облагодетелствана нация в СТО, което ще " спре забележителните изгоди, от които Русия се употребява като член на СТО ", като да вземем за пример по-ниските мита. Процесът на присъединение на Беларус към СТО също ще бъде прекратен предвид на " материалната поддръжка, която страната оказва на дейностите на Руската федерация.

" Санкциите ще обиден повече от 600 съветски жители, огромна част от финансовата система ще бъде наранена от тези наказания, ще има нови забрани за някои типове експорт, като да вземем за пример първокласни артикули ", сподели Льо Мер.

По бързата процедура беше квалифициран специфичен закон. Очаква се той да даде право на държавното управление освен да замразява банковите сметки на съветските милионери, само че и да иззема имущество. 

Европейски Съюз не разрешава на европейските рейтингови организации да правят оценка Русия и съветските сдружения. Европейски Съюз постанова избрани забрани за нови вложения в съветския енергиен бранш. Налага се и възбрана за импорт на някои стоманени артикули, което може да докара до загуба на доходи от експорт за Русия в размер на 3,3 милиарда евро. Европейски Съюз прибавя нови съветски имена в листата със наказания за дезинформация. Забраната на Европейски Съюз за експорт на първокласни артикули за Русия ще засегне скъпи коли и бижута.

По време на срещата на 27-те финансови министри от Европейски Съюз френският министър на финансите Бруно Льо Мер съобщи, че блокът се нуждае от " обща икономическа тактика ", с цел да посрещне последствията от войната, и изброи три цели:

- отбрана на семействата, наранени от повишението на цените на газа и горивата, да вземем за пример посредством понижаване на налозите върху горивата;

- отбрана на най-засегнатите браншове, които са най-зависими от вноса на съветски газ или зависят от Русия за импорт или като експортен пазар;

- работа звърху енергийната самостоятелност на Европа посредством ограничение на търсенето - което той назова " енергийна умереност " - и вложение във възобновими енергийни източници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР