Ерозията на почвата ще отприщи масова миграция, в порядъка от

...
Ерозията на почвата ще отприщи масова миграция, в порядъка от
Коментари Харесай

Гниенето на почвите ще предизвика миграцията на десетки милиони души


Ерозията на почвата ще отприщи всеобща миграция, в порядъка от 50 милиона до 700 милиона души до 2050 година, в случай че човечеството не спре да източва виталните запаси на Земята.

Дори в този момент гниенето на почвите, породено от неконтролируемо земеделие, копаене на мини, растежа на популацията и разрастването на градовете, коства благосъстоянието на към 3,2 милиарда души, което е към 40 % от популацията на Земята, това споделят учените след първата цялостна оценка на положението на почвите.

Състоянието им е „ сериозно ”, споделят от Междуправителствената научно-политическа платформа за биологичното многообразие и екосистемните услуги (IPBES). „ Ерозията на почвите ще докара до загуба на плодовитостта на им и това ще подтикне хората към миграция. Повече няма да може да се живее на тези места ”, споделя ръководителят на платформата Робърт Уотсън. „ От в този момент до 2050 година ние допускаме, че броят на засегнатите ще е от 50 милиона до 700 милиона души ”, споделя той.

Най-малък би бил процентът на засегнатото население в най-оптимистичния сюжет. В него ние в действителност бихме почнали да бъдем малко по-устойчиви, да се опитаме да развием по-издържливи аграрни култури, по-добри аграрни практики, по-развито горско стопанство, да понижим въздействието си над климатичните промени.

В горният край, несъмнено е прогнозата, която се основава на нормалния метод на бизнеса. Основна движеща мощ на ерозията на почвата сега са консуматорските общества в богатите и разрастващите се страни, в които стопанската система и популацията пораства.

Проблемът с гниенето на земята не е проблем единствено за хората живеещи на нея, написа в изследването. Това визира изхранването на всички поданици на Земята, както и достъпа им до чиста питейна вода, както и въздух кадърен за дишане, посредством засаждане на растения в почвата.

След 30 години повече от четири милиарда души, ще живеят в сухи или полусухи региони с ниска стопанска продуктивност. Днес този брой е към три милиарда.

„ Не предприемането на нужните ограничения в композиция с ерозията на почвата, може да промени животите на милиони хора по целият свят, само че това ще бъде по-трудно и по-скъпо, колкото повече време ние изгубим преди да предприемем нужните дейности ”, сподели Уотсън. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР