Ерлинг Холанд, един от най-обещаващите млади играчи в европейския футбол,

...
Ерлинг Холанд, един от най-обещаващите млади играчи в европейския футбол,
Коментари Харесай

Футболна звезда инвестира в технологична компания

Ерлинг Холанд, един от най-обещаващите млади играчи в европейския футбол, завърши своята първа бизнес инвестиция, трансформирайки се в притежател на дял от софтуерната спортна компания Hyperice.

Според съглашението, Холанд, който играе в немския клуб Борусия Дортмунд, ще извършва роля на рекламно лице в световната акция на Hyperice, целяща все по-решително нахлуване в света на футбола. Пазарите, на които компанията ще разшири наличието си, включват Франция, Испания, Португалия и Англия. Hyperice създава устройства за мускулно възобновяване, които се радват на необятна известност в света на спорта. Финансовите условия по договорката не се разкриват.

„ Фен съм на Hyperice от години и постоянно казано усещам хода да се причисля към техния тим, като нещо напълно естествено”, споделя Холанд пред CNBC. „ Ерлинг е освен един от най-хубавите футболисти в света, само че също по този начин и водач и ентусиазъм за младите спортисти на всички места по земното кълбо”, споделя изпълнителния шеф на Hyperice Джим Хуетър. „ Горди сме да имаме Ерлинг в екипа на Hyperice, както като вложител, по този начин и като лице на нашата световна футболна кампания”, прибавя той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Българският стартъп Payhawk притегли финансиране от 32 млн....

20-годишният Холанд, който е родом от Норвегия, се причислява към други спортисти с вложения в софтуерната компания. Сред тях изпъкват имена като звездата от NBA Крис Пол, тенисистката Наоми Осака и бейзболистът Фернандо Габриел Татис Медина. Hyperice подписа и договорка с щатската лига по американски футбол NFL през предишния ноември, което значи, че оценката на компанията може да скочи до 1 милиарда $. Ерлинг Холанд има спонсорски контракт с Nike, като не крие, че в идните години може да се окаже още веднъж в ролята на вложител в компании в областта на “спорта, технологиите и тренировките”.



Холанд се радва на огромен триумф в немската Бундеслига. От началото на предходната година той има 38 гола в 41 мача, в това число 25 гола през сегашния сезон. Общо във всички шампионати младият футболист има 53 гола в 56 мача за Борусия Дортмунд. Спекулира се, че по-големи тимове желаят младата звезда в редиците си, като спрягат имената на Манчестър Юнайтед, Барселона, Реал Мадрид и други Ако това се случи, то Hyperice ще получат още по-голям дял от партньорството си с спортиста. Предполагаемата цена, която би трябвало да платят клубовете за трансфер на Холанд, надвишава сума от порядъка на 200 млн. $.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР