Ереван. Ергюнал Себахтин се класира за финала на Европейското първенство

...
Ереван. Ергюнал Себахтин се класира за финала на Европейското първенство
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин на финал на Европейското

Ереван. Ергюнал Себахтин се класира за финала на Европейското състезание по бокс. Националът ни направи страховит мач на кръга в Ереван и реализира безапелационна победа над италианеца Леонардо Еспозито. Българинът стигна до изцяло подобаващ триумф с 4:1 гласа и ще боксира за златния орден в категория до 48 кг.

Ергюнал, който е бронзов медалист от Европейското състезание до 22 години в Пореч (Хърватия), реализира най-големия триумф в кариерата си. Националът ни изигра отличен мач, в който доминираше напълно над противника си. Себахтин взе безапелационно първите два рунда, в които нанесе серия от попадения с раздвижена игра и точни комбинации. Това му разреши да управлява темпото в третия рунд и да доиграе умерено и решително срещата.

Така Ергюнал се класира за финала на Европейското състезание в Ереван, където през днешния ден ще се изправи против Сахил Алахвердови от Грузия. „ Прекарах доста време в надпревари, както и на подготвителни лагери през тази година, което ми вдъхна убеденост за днешния мач. Усетих ритъма и се любувах на този полуфинал в Ереван. Остана още едно предизвикателство по пътя към златния орден “, сподели младият българин след триумфа над Еспозито.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР