Ердоган призна поражението на партият си на местните избори и

...
Ердоган призна поражението на партият си на местните избори и
Коментари Харесай

Ердоган призна поражението на партията си на местните избори и обеща да направи изводи

Ердоган призна провалянето на партият си на локалните избори и даде обещание да направи заключения. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призна, че ръководената от него ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР) не е съумяла да реализира мечтаните резултати на извършените на 31 март общински избори в републиката.

„ Девет месеца след нашата победа на общите и президентските избори през май 2023 година, за жалост не успяхме да реализираме резултата, който искахме и на който се надявахме на общинските избори, сподели той, говорейки в Анкара.

„ Резултатите ще бъдат оценени, ще го създадем самокритично и обективно “.

Ердоган назова изборите почтени за народна власт.

„ Хората ни предадоха своето обръщение, своята воля и предизвестия посредством урните “, означи президентът на републиката.

Ердоган сподели, че той и неговата партия няма да подценен резултатите от волеизявлението.

„ Няма да пренебрегнем решението на нашата нация, няма да действаме срещу нейната воля и да го слагаме под въпрос “, изясни президентът, като разясни, че през идващите четири до пет години ПСР и администрацията, която той оглавява, ще поправят „ позволените неточности “. ”

„ Маратонът от общи и общински избори, който стартира предходната година, завърши през днешния ден. Имаме още повече от четири години. През тези четири до пет години ще се съсредоточим повече върху наболелите проблеми на нашата страна, изключително за възобновяване на районите, наранени от земетресението, решаването на нашите стопански проблеми “, сподели Ердоган.

„ Ще създадем всичко належащо, с цел да проучваме допустимо най-точно и обективно посланията, които нацията ни даде на изборите. Ние един път още веднъж обещаваме на нашия народ и на цяла Турция: „ Ние ще работим неуморно, без отмора, с цел да подобрим благосъстоянието, мира, сигурността и очакванията на всеки от нашите 85 милиона жители “.

По последни данни на държавния ефирен канал TRT, който е акредитиран да разгласи резултатите от вота, са обработени 91,34% от протоколите от изборните секции. Основната опозиционна Републиканска национална партия получава 37,35% от гласовете на общинските избори, ръководещата ПСР – 35,75%. За първи път през последните десетилетия опозицията завоюва във всички огромни градове на републиката, в това число Адана, Анкара, Анталия, Бурса, Измир и Истанбул. Телевизионният канал „ Созю “ назова съкрушително провалянето на ръководещата партия на изборите.

Източник – TRT/ Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР