Ерата на Ангела Меркел като лидер на консервативния Християндемократически съюз

...
Ерата на Ангела Меркел като лидер на консервативния Християндемократически съюз
Коментари Харесай

1001 делегати на конгреса на ХДС избират нов лидер на партията

Ерата на Ангела Меркел като водач на консервативния Християндемократически съюз завършва дне. В 10,30 немско време в Хамбург стартира конгресът на партията, на който ще бъде определен неин правоприемник. Меркел заемаше този пост 18 години, само че през октомври разгласи, че към този момент няма да се кандидатира за водач.

Точно 10001 претенденти ще изберат новия водач на немските консерватори. 26 души се състезават за председателското място, само че трима са любимците, сред които ще се реши кой ще наследи Меркел. Това са нейната заместничка в партията Анегрет Крамп-Каренбауер, тогавашният противник на Меркел Фридрих Мерц, който през последните 10 години бе напуснал политиката, и министърът на опазването на здравето Йенс Шпан.

Сред гласоподавателите на ХДС най-голяма известност има Анегрет Крамп-Каренбауер. Но за кого ще гласоподават делегатите, към момента няма прогноза. Според специалисти Мерц и Крамп-Каренбауер ще имат разлика единствено от няколко гласа и един от тях ще оглави партията.

Първа пред делегатите приказва Ангела Меркел. Това бе и последната й тирада като ръководител на ХДС. Тя благодари на всички свои съпартийци за дългогодишната поддръжка. След речта й християндемократите ще създадат равносметка на досегашното ръководство, след което ще се премине към гласоподаване. Резултатът ще е явен следобяд. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР