Епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев съветва хората да си сложат бустер,

...
Епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев съветва хората да си сложат бустер,
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: В България има Омикрон, защото не може в 26 държави-членки на ЕС да има, а само в една да няма

Епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев поучава хората да си сложат бустер, тъй като по този метод се бори " Омикрон " разновидността, който чука на вратата.  

Проф. Кантарджиев, съветник по имунизирането към Столичната община, показа пред bTV, че след след секвенция в Националния център по заразни и паразитни заболявания няма " Омикрон ". Според нова информация, " Омикрон " се отличава с две отпаднали аминокиселини на шипа, по тази причина и някой проби го познават, други не.

" Омикрон " по-трудно се разграничава от Делта разновидността, добави още професорът. 

Проф. Тодор Кантарджиев има вяра, че у нас има Омикрон, тъй като не може в 26 държави-членки на Европейски Съюз да има, а единствено в една да няма.

Епидемиологът поучава огромните частни лаборатории бързо да пращат порбите си към Националния център по заразни и паразитни заболявания, тъй като по този метод ще имат по-ясни данни за разпространяването на вируса.

И още съгласно проф. Кантарджиев: " Скоро ще се сътвори и нов PCR, който ще разграничава " Омиркон " от Делта разновидността. Макар и да сме карали предходни разновидности на ковид, може да се заразим още веднъж с " Омикрон " разновидността ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР